Ez az édesanya megcsinálja a gyerekek helyett a házi feladatot: ezért döntött így

Forrás: Thinkstock -
édesanya házi feladat iskola lecke gyereknevelés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A háromgyerekes édesanya büszkén vállalja, hogy ő bizony megcsinálja a gyerekei helyett a házi feladatokat. Véleménye szerint a mai gyerekeket így is túlterhelik és nekik a suli után inkább játszani kellene, nem tanulni. 

Az édesanyának mindhárom gyermeke általános iskolába jár és bár kötelező lenne, de nem csinálják meg a házi feladatokat, ugyanis ezt édesanyjuk megteszi helyettük. Az ausztrál anya úgy gondolja, hogy teljesen nevetséges, hogy a gyerekeknek ilyen fiatalon ennyi plusz feladatot kell elvégezniük.

- mesélte az édesanya a kidspot oldalán, aki beszélt erről a tanárokkal az iskolában, de nem hallgattak rá, így saját kezébe vette a gyermekei házi feladát.

Az anyuka szerint a gyerekek dolga iskola után a szórakozás, így megcsinálja helyettük a házi feladatukat. Forrás: Thinkstock

A kisebb gyereknek mondatokat diktál és megoldja a számtani feladatokat, hogy neki már csak a megoldást kelljen beírnia. A két idősebb gyereknek megcsinálni a beadandókat, modelleket vagy diagrammokat készít, miközben ők odakint bicikliznek, vagy együtt csinálnak valamit, amihez kedvük van.

Természetesen tisztában van vele, hogy sokan nem értenek vele egyet, de számukra ez így megfelelő. Szerinte a munkamódszereket még nem az általános iskolában kell elsajátítani a gyerekeknek, ráérnek ezzel később is, a gyerekeknek ez az életszakasza a szórakozásról és a szociális készségek felépítéséről kell, hogy szóljon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.