Ezt mondta Ambrus Attila a Kolozsvár utcai bankrablóról: van esély rá, hogy megússza a tettes

Forrás: Mtl -
Viszkis Ambrus Attila rablás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fegyverrel, vagy annak utánzatával fenyegetve követelt pénzt egy ismeretlen tettes egy Kolozsvár utcai pénzintézet alkalmazottaitól augusztus 9-én. Az elkövető a zsákmányolt pénzzel, női ruhában menekült el. Lövés nem történt, nem sérült meg senki, de a sokk miatt az alkalmazottakhoz mentőt hívtak.

Ambrus Attila kifejtette véleményét az üggyel kapcsolatban.

"Azért nem tudok állást foglalni, mert mindenkinek megvan a maga motivációja, hogy miért csinálja. Elképzelhető, hogy családi vagy anyagi problémája van, esetleg úgy gondolta, ez egy jó móka. Ha egyszer elkapják, tőle kell megkérdezni, hogy miért csinálta" – nyilatkozta a Blikknek Ambrus Attila.

Ambrus Attila szerint az elkövetőt több minden motiválta Forrás: Mtl

Ambrus Attila hozzátette, hogy az első 24 óra a legkritikusabb, hiszen ha kihűl a forrónyom, és ez idő alatt nem bukkannak a nyomára, akkor akár meg is úszhatja. Amennyiben a bűnöző egy alkalommal követett el bűntényt, megvan rá az esély, hogy sosem kerül rendőrkézre. A Viszkis szerint a helyszínen hagyott ujjlenyomat sem garancia arra, hogy elkapják valaha.

"Utólag iszonyatosan nehéz egy nagyvárosban bárkit is elkapni, főleg, ha nincs priusza. Ha hagyott is ujjlenyomatot, de nincs a rendszerben, akkor nem fognak egyezést találni. Én hat helyszínen hagytam ujjlenyomatot, de hat éven át nem tudtak vele mit kezdeni" – nyilatkozta a Viszkis.

Ez is érdekelhet: Ambrus Attila számára az édesanyja idegen ember

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.