Görög Zita a határon segít a menekülteknek - őszintén beszélt tapasztalatairól

adomány Görög Zita Orosz-ukrán háború orosz ukrán háború segítség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Görög Zita már a háború első napjaitól elhivatottan segédkezik a határoknál és a fővárosban is. 

A modell az RTL Reggeliben beszélt arról, hogy múlt szombaton csatlakozott az adománygyűjtéshez, amikor több mint 10 millió forint értékben szállítottak élelmet, innivalót, ruhákat, tisztálkodási és egészségügyi szereket a teherautók - írja a Blikk.

Görög Zita a határon segít a menekülteknek - őszintén beszélt tapasztalatairól Forrás: Görög Zita/Instagram

"Hamarosan nyílni fog egy humanitárius folyosó a határon azoknak a segítségére, akik kint rekedtek, vagy nem szeretnének még megmozdulni, mert hozzájuk még nem ért el a háború, így valamennyire biztonságban érzik magukat, vagy mert nem akarnak a százezres tömegekkel mozogni, de már nincs mit enniük. A boltok ki vannak fosztva, kenyér sincsen, a bankautomatákat feltörik" – mondta Zita, aki elsők között sietett a Nyugati pályaudvarra és a határra.

Zita azt is elmondta, hogy rengeteget jelent számára, hogy ott lehet és segíthet: sokkal rosszabbul érezte magát, amikor otthon ült és tehetetlenül figyelte a híreket.

"A tehetetlenség megbénított, nem tudtam aludni"

– vallotta be.

Hozzátette, hogy wifire is hatalmas szükség lenne a határoknál és a pályaudvarokon, mivel az érkezők kétségbeesetten próbálják valahogy elérni a szeretteiket. Azt is elmondta, hogy már megszületett az első "menekült baba", ugyanis egy kismamát sürgősen kórházba kellett szállítani.

Zita mellett több magyar híresség, köztük a Korda házaspár sem tudja tehetetlenül nézni az eseményeket, ezért úgy döntöttek, egy-egy üres szobájukba befogadják a rászoruló, menekülő családokat.

Ebben a cikkben pedig összegyűjtöttük, hogyan lehet a legkönnyebben segíteni a rászorulókon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.