"Ebben a drámai helyzetben egyet tehetünk: összefogunk" - Korda György és Balázs Klári menekülteket fogad be otthonukba

Forrás: Korda György és Balázs Klári / Facebook -
Korda György Balázs Klári Orosz-ukrán háború menekültek orosz ukrán háború
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az oroszok csütörtök hajnalban támadták meg az ukránokat. Azóta rengeteg család indult el a határok felé, és a magyarok is egy emberként fogtak össze a háborús menekültekért. A Life.hu ebben a cikkben gyűjtötte össze, hogy hogyan lehet segíteni a rászorulókon. A Korda házaspár sem tudja tehetetlenül nézni az eseményeket, ezért úgy döntöttek, egy-egy üres szobájukba befogadják a rászoruló, menekülő családokat.

Korda György és Balázs Klári igyekeznek minden tőlük telhetőt megtenni az ukrán menekültekért.

"Ebben a drámai helyzetben egyet tehetünk: összefogunk. Erre most Magyarország nagyon jó példa. Senki, így mi sem számítottunk arra, hogy még életünkben ennyire közeli lesz egy háborús szituáció. Most mégis itt van, de mi Klárikámmal optimisták vagyunk. Bízunk az emberekben, akárhonnan jön, vagy éppen menekül. Éppen ezért a szállodánkban is elindultak a folyamatok, hogy befogadjunk menekülteket, akik szállást keresnek családjuknak" – mondta a Borsnak Korda György. A lakhatás mellett ruhákkal is segítenek a rászorulókon a Hotel Villa Kordában.

Korda György, Balázs Klári Forrás: Korda György és Balázs Klári / Facebook

"Szörnyű, hogy Kijevet ilyen támadás érte, és földönfutóvá váltak egész családok. Emlékszem, rengeteg csodás koncertünk volt abban a gyönyörű városban, és belegondolni is borzalmas, hogy mindent hátrahagyva emberek százezrei menekülni kényszerülnek. Ezért gondoltuk, hogy míg helyünk van, jöhetnek hozzánk, befogadjuk őket" – mondta őszinte sajnálattal a 84 éves énekes. Azt is elmondta, hogy már megkeresték őket magyarországi érdekeltségű ukrán cégek, amelyek dolgozóik számára keresnek szállást.

"Optimisták vagyunk mind a ketten, és azt valljuk, hogy a vezetők sem akarnak háborút: hinniük kell a történelemben. És ha a történelemkönyveknek nem is, de a nagyszüleinknek muszáj elhinni, hogy milyen szörnyű egy háború, és ezt nem akarhatják megélni" – biztatta a helyes döntésre a világ vezetőit Korda György.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.