2024. máj. 9., csütörtök Alberta, Benigna, Domokos, Fehérke, Hófehérke

Varázsoljuk újra ragyogóan fehérré a zoknikat: egyszerűbb, mint gondolnánk

Forrás:Shutterstock -
zokni fehérítőpor tipp mosás
Sokan szeretnek hófehér zoknit viselni, csak az a baj, hogy nem sokáig marad szép a színük. Van azonban megoldás arra, hogy ismét ragyogjanak.

Sokan ragaszkodnak a fehér zoknihoz, de sajnos, akár 100 százalékban pamutból, akár más anyaggal keverve készülnek, idővel elszürkülnek, és a talpuk erősen elszennyeződik - kivéve, ha megfelelően tisztítjuk őket. Íme, néhány tipp, hogy újra fehérré varázsoljuk a zoknikat.

A forró víz kulcsfontosságú

A fehér zoknikat mosás előtt áztassuk forró vízbe, majd adjunk hozzá fél csésze citromlevet, vagy fél csésze fehér ecetet. Ehhez keverjünk még egy-két evőkanál erős mosószert és hagyjuk minimum fél órát ázni, de jobb, ha egy egész estén át nem vesszük ki a zoknikat. Ezek után mossuk és szárítsuk a szokásos módon.

Legyen újra fehér a zokni Forrás:Shutterstock

Más szerekkel is próbálkozhatunk

Az erős mosószeres forró vízhez az alábbi termékeket adhatjuk még:

  • Klóros fehérítő: 1/4 csésze 3,5 liter vízhez
  • Oxigén alapú fehérítőpor: 2-3 evőkanál 3,5 liter vízhez
  • Hidrogén-peroxid: 1 csésze 3,5 liter vízhez
  • Szódabikarbóna: 1 csésze 3,5 liter vízhez

Ezekre figyeljünk még

  • Mosás előtt legalább 30 percre áztassuk be a zoknikat forró vizes és valamilyen fehérítős oldatba.
  • Minden fehér szövetet mossunk külön.
  • Ne keverjük össze a színes és fehér szöveteket, ezzel megakadályozhatjuk az elszíneződést.
  • Mossuk külön az erősen szennyezett fehér zoknit az enyhén szennyezett, vagy új fehér zoknitól, hogy megelőzzük az idő előtti szürkülést.
  • Fehér zokni mosásakor ne terheljük túl a mosógépet. A zokninak helyre van szükségük, hogy alaposan átjárja őket a mosószeres víz, és ne is szennyeződjenek vissza.

A legdrágább napszakban mossuk ki a ruháinkat: a szakértők elárulták, melyik órában lenne a legolcsóbb

Mosni általában munka után, a délutáni vagy az esti órákban szokott az emberek többsége. Egy új kutatásból kiderült, hogy melyek a legdrágább napszakok, és mikor érdemes elindítani a gépet, ha spórolni akarunk. Íme.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.