A legdrágább napszakban mossuk ki a ruháinkat: a szakértők elárulták, melyik órában lenne a legolcsóbb

Forrás: Shutterstock -
kutatás mosógép villanyszámla energiafelhasználás mosás
Mosni általában munka után, a délutáni vagy az esti órákban szokott az emberek többsége. Egy új kutatásból kiderült, hogy ezek a legdrágább napszakok, ugyanis az áramszolgáltatók általában a csúcsidőszakban emelik áraikat, amikor az energiafelhasználás a legmagasabb.

Nagy-Brittaniában végzett legújabb kutatás szerint az emberek 85%-a akkor mos, amikor a legnagyobb az energiaigény.

Tudtad?

Ha így mosol, tönkremegy a mosógéped és a ruháid is - 7 hiba, amit sokan elkövetnek

Sőt, minden tizedik brit elismerte, hogy 16:00 és 19:00 között mossa ki a ruháit, ami tarifáktól függően a nap egyik „legdrágább" időszaka.

A legdrágább napszakban mossuk ki a ruháinkat: a szakértők elárulták, melyik órában a legolcsóbb Forrás: Shutterstock

A szakértők elmondták, hogy az energiatarifától függően a napszak, amikor kimosod a ruhákat, drasztikusan befolyásolhatja a mosógép üzemeltetési költségeit. Az áramszolgáltatók általában a csúcsidőszakban emelik áraikat, amikor az energiafelhasználás a legmagasabb. Nyáron ez általában 8 és 22 óra között van.

Tényleg spórolunk, ha hideg vízzel mosunk?

A háztartási kiadások lefaragásakor érdemes a mosási szokásainkat is megvizsgálni, hiszen rengeteg áramot megspórolhatunk, ha odafigyelünk.

Annak érdekében, hogy csökkenteni tudjuk a villanyszámlákat, a szakértők szerint a mosógépet reggel 7 és 8 óra között kell elindítanunk - írja az Express.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.