Ugyanazt a fogkefét használod reggel és este? Nos, ez nagy baj - állítja a szakértő

fogkeféd fogorvos baktériumok tárolás
Nem is gondolnánk, hogy a fogkefében mennyi baktérium lakozhat. A fogorvosok azt tanácsolják, hetente legalább egyszer alaposan tisztítsuk meg, és az sem mindegy, hol tároljuk.

Fogkefét cserélni nagyjából három havonta ajánlott, egyrészt a higiénia miatt, másrészt pedig a sörték annyi idő alatt elkopnak.

Dr. Ellie Phillips fogorvos elárulta, mennyire válhat piszkossá a fogkefe néhány óra alatt és hogyan előzhetjük ezt meg. Phillips a 201 000 követővel rendelkező TikTok-oldalán tette közzé tanácsait. Azt javasolja, hogy a hogy tisztítás után közvetlenül szárítsuk meg a fogkefét és 24 óra elteltével használjuk újra – idézi a Mirror.

Fotó / Shutterstock

A szakértő azt tanácsolta, hogy fogkefénket pohárban tartsuk, hogy a levegőn száradhasson meg.

Célszerű reggel és este két különböző fogkefét használni, hogy legyen idejük rendesen megszáradni és elteljen a 24 óra – tanácsolta a szakértő. A követők hozzászólásokban fejezték ki hálájukat a hasznos információkért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.