Kocsis Tibor X-Faktor Muri Enikő döntő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kocsis Tibor és Muri Enikő mérkőzött meg a döntőben. A nézők végül Kocsis Tiborra szavaztak: ő lett a 2011-es X-Faktor nyertese.

Fotó: Mudra László [origo]
Fotó: Mudra László [origo]

Még több kép a galériában!


Lajosmizsén - egy tevével, akit Janicsák Veca ült meg - Tibinek, Nyíregyházán Enikőnek drukkoltak a rajongók, ahonnan élő közvetítéssel is jelentkezett az X-Faktor. A mentorok ma ünneplőben, hatalmas tüzijáték közepette érkeztek, a két döntős pedig szintén ragyogó külsővel és egy duettel köszöntötte a nézőket - Takács Nikolas A zene kísér majd az úton című szerzeményével.

Valószínűleg nekik már mindegy, ki nyeri a 2011-es X-Faktort, akkora magabiztossággal léptek utoljára a tehetségkutató színpadára. Nóra kérdésére a mentorok is elárulták, jól vannak, Gesztit lenyűgözte a teve, Feró viccelődve a könnyeivel küszködött, Malek viszont nem árulta el, betartja-e fekvőtámaszos ígéretét.

Ezután az első adásokban kedvenccé vált dalokkal léptek színpadra a versenyzők - elsőként Enikő Beyoncé If I were a boy című dalával. Bizonytalan hangok az elején, szépen kiénekelt magasak később, szép indítás. Mikinek tetszett, ő szereti, ha Enikő kiengedi a hangját - ennél már csak Ildikó szereti jobban, ő is elégedett volt a dallal. Geszti szerint ugyanolyan jó volt, mint szokott, Feró viszont annyit mondott: mindig is tudta, milyen jól énekel Enikő.

Kocsis Tibor Michael Bublé Feeling good című számával nyitott - szintén pici bizonytalansággal, de már rögtön a dal elején dobbantott egy nagyot, a közönség legnagyobb megelégedettségére. Ebben a dalban otthon van, ez érződött minden egyes másodpercen. Geszti szerint most lett sztár Tibor, Ildi szerint végre lelazult, Feró viszont nem szereti Tibiben, hogy veszélyes a lányára, mármint Enikőre. Kivetnivalót ő sem talált, ahogy Miklós sem.

Fotó: Mudra László [origo]
Fotó: Mudra László [origo]

Kattints a képre a galériáért!

A mai X-Faktorban sok meglepetésre számíthattak a nézők - bár a meglepetésekből Enikőnek és Tibinek is kijutott, amikor a döntő reggelén Vastag Csaba ébresztette őket. Nórával viccelődtek ezen egy kicsit, persze Enikő mindenkit megnyugtatott: már rég fel volt öltözve, amikor Csaba érkezett, ahogy Tibor is, akihez szintén beköszönt a tavalyi győztes.

Ismerős arcok a színpadon

A szünet után az X-Faktor színpadán ismét láthattuk a döntőbe jutott 17 énekest A szeretet mindenkié című Puskás Peti-dallal. Ezután felelevenítették a legizgalmasabb pillanatokat, ahol a versenyzők azt is elárulták, mennyire fontos volt számukra, hogy megismerkedhettek, és hogyan gyűjtöttek együtt erőt adásról adásra.

A döntőt Muri Enikő folytatta ezután Faith Hill Where are you Christmas című karácsonyi dalával. Kétségtelen, hogy a szám nagyon jól passzolt Enikőhöz, bár a mély hangoknál azért voltak bizonytalanságok. Geszti szerint szépen megoldotta Enikő, Ildikó is egyetértett, Miklós viszont diplomatikusan annyit mondott, szép volt a maga módján. Feró természetesen most is elégedett volt az előadással. Ezután rövid bejelentkezés következett Nyíregyházáról, ahol hallhatóan és láthatóan kirobbanó hangulat uralkodott.

Kocsis Tibor a Csendes éjjel lépett színpadra, melynek első felét angolul énekelte, igazi karácsonyi hangulatot teremtve a stúdióban. Ildikót elvarázsolta Tibor, Feró szerint új értéket adott a fiú a dalnak, Geszti szerint keresetlen egyszerűséggel énekelte úgy, hogy örökre emlékezni fog rá. Miklós csak ennyit mondott: köszöni a sorsnak, hogy egy ilyen tehetséggel dolgozhatott. Ezután következett Lajosmizse, ahol meghatódottság és drukkhangulat jellemezte a jelenlévőket. Némi visszanézés az első kör dalaira, Malek Miklós fekvőtámaszai élő adásban, egy kis szünet - és a java még csak ezután jött.

A győztes dala

A szünet után elsőként Muri Enikő, majd Kocsis Tibor állt színpadra Josh Groban You raise me up című számának magyar változatával.
Enikő - hatalmas vokálkórussal a háta mögött - gyönyörűen énekelt, Feró szemében még talán némi könnyet is láthattunk, olyan nagyon izgult Enikőért. Geszti Péter gratulált Enikőnek, hogy ilyen fiatalon ilyen sok embernek tud örömet okozni, és hogy ilyen sokáig eljutott, utóbbival Ildikó is egyetértett. Miklós megköszönte, hogy Enikő jelentkezett a versenyre, és az év hangja lehet, Feró pedig be is vallotta, hogy mennyire meghatódott Enikő előadásán. Ahogy a lány is, aki alig bírta visszafogni a könnyeit.

Tibor hasonlóan alaposan odatette magát a dallal, sőt, megkockáztatjuk, jobban is állt neki, mint Enikőnek. Hiba tehát nem sok volt az előadásban - a mentorok is állva tapsoltak a fiúnak. Ildikó a könnyeivel küszködött, annyira csodálatosnak találta az előadást, Geszti Péter pedig bevallotta, az elején nem hitt Tibiben, de aztán meggyőzte őt az énekes. Feró annyit mondott: azt szeretné, ha Enikő győzne, de nem lesz szomorú, ha végül Tibor győz. Miklósnak visszaadta a hitét Tibor a tavalyi szerencsétlen kiesések után, és azt is bevallotta, egy barátra is lelt a versenyző személyében.

Izgalom, drukkolás és meglepetések

A két énekes letette mindazt az asztalra, ami alapján a nézők eldönthetik, melyikük legyen az X-Faktor győztese. Nem volt más hátra, mint kicsit szusszanni, és élvezni a meglepetéseket - elsőként a Vastag-testvéreket, akik új dalukkal érkeztek a döntőbe, majd a 12 döntős búcsúzását a versenytől, Bereczki Zoltán Búcsúdalával.

Nóra a dal után megkérte a mentorokat, hogy értékeljék a versenyt - talán nem volt meglepő, hogy az olykor kemény mentorok most könnyes szemmel és elcsukló hangon köszönték meg, hogy megismerhették a versenyzőket. A legszebb pillanatok következtek ezután, a válogatótól a nehéz pillanatokon át a mókás jelenetekig. Bejelentkezések a versenyzők szülővárosaiból, közben a végső döntőben elhangzott dalok újrajátszása, és még több izgalom. Végül az este legnagyobb meglepetésvendégeként az Omega lépett színpadra, hogy oldja egy kicsit a feszültséget, majd Keresztes Ildikó zárta az estet, kibújva végre a mentori szerepből.

Fotó: Mudra László [origo]
Fotó: Mudra László [origo]


Kattints a képre a galériáért!

Íme, a győztes!

Nem maradt más hátra a sok produkció után, mint röviden újranézni a versenyzők teljesítményét - és lezárni a szavazást. A mentorok véleménye ezen a napon már nem volt mérvadó a verseny szempontjából, azt, hogy ki lett a 2011-es X-Faktor nyertese, a nézők döntötték el. A színpadra a szavazatok lezárása után a két döntős mentora társaságában vonult ki, hatalmas üdvrivalgás közepette. Némi feszült csend következett, majd a nézők döntésének ismertetése, akik nem akartak mást győztesnek, mint: Kocsis Tibort.





Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.