Eljárás indul a Class Fm ellen

Forrás: facebook/Morning Show -
nemi erőszak ELTE Rákóczi Ferenc gólyatábor Vadon Jani eljárás NMHH viccelődés Class FM Sebestyén Balázs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hatósági eljárást indít a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa a Class Fm ellen a gólyatáborban történt nemi erőszakról elhangzottak miatt.

A hvg.hu információi szerint a Médiatanács azt vizsgálja majd, hogy történt-e jogsértés a Morning Show szeptember 1-jei műsorában, amikor is a műsorvezetők az ELTE Tanító- és Óvóképző Kar gólyatáborában történt nemi erőszakról szóló hírt kommentálták - meglehetősen sajátosan.

Forrás: facebook/Morning Show

Ezután a rádió vezetősége bocsánatkérő levelet küldött az ELTE-nek, és a nyilvánosság számára is fogalmaztak egy közleményt, amelyben "megdöbbentő és mélységesen elítélendő esetnek" nevezték a nemi erőszakot. Ám úgy tűnik, ez nem volt elég... Az eljárás lezárására a médiatörvény 40 napot szab meg, amely indokolt esetben további 30 nappal meghosszabbítható.

Korábban a Nőkért Egyesület feljelentette Balázsékat, mert szerintük az érintett adás súlyosan megsértette a közerkölcsöt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.