Különleges fotózás: Down-szindrómás lány állt modellt Debreczeni Zitának

Forrás: Debreczeni Zita -
modell fotós meglepetés Down-kór Debreczeni Zita Down-szindróma L.L. Junior
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Debreczeni Zita a Down-szindrómás Glória kreatív anyukájának köszönheti, hogy megismerhetett egy angyali gyermeket és csodás képeket készíthetett róla.

Ahogy a Life.hu is megírta, rengeteget dolgozik fotósként az egykori modell, Debreczeni Zita, aki nyáron diplomát is szerzett új szakmájához. Arra azonban ő sem számított, hogy egy Down-szindrómás kislány anyukája keresi meg egy különleges felkéréssel.

Forrás: Debreczeni Zita

Down-szindrómás cukiságok

A Life.hu írt már azokról a Down-szindrómás gyermekekről, akik üzeneteiket, gondolataikat mondták el egy leendő anyának, aki nemrég tudta meg, hogy magzata beteg. Egy lenyűgöző fotósorozatból pedig megtudhatjuk, hogyan látják egymást egy Down-kóros kislány és anyukája.

„Glória anyukája, Gyöngyi email írt nekem, mert a lányát szerette volna meglepni egy fotózással. Glória szereti a szép ruhákat, a modellek csillogó világát és engem is kedvel. Így jött az ötlet, hogy összehozunk számára egy meglepetés fotózást. Úgy intéztem, hogy akkor toppanjanak be, amikor a stáb, a sminkes, a fodrász, a stylist is a stúdióban van" – kezdte Zita, aki pillanatok alatt a szívébe zárta a kislányt, sőt, egy extra meglepetéssel is kedveskedett neki.

Forrás: Debreczeni Zita

„Amikor valakit fotózom, mindig megkérdezem, ki a kedvenc énekese, együttese és azzal kedveskedek neki, hogy a fotózás alatt az ő dalaik szólnak. Most is így volt, és amikor Glória elárulta, hogy a kedvence L.L. Junior, kinyomoztam a rapper számát, és amikor felvette a telefont, átadtam Glóriának. Hatalmas volt a meglepetés, hogy Juniorral beszélhetett. Látszott az arcán az öröm, ahogy egyre boldogabb, amikor hallhatta kedvence hangját" – mesélte meghatódva Zita, aki soha nem feledi el a különleges kislányt és azt az élményt, amit a kis modell szerzett fotósának.

Glória a következő szavakkal köszönte meg Zitának a fotózást:
„Zita nagyon szépen köszönöm, hogy Veled lehettem, hogy fotóztál engem! Szuper jó volt. Köszönöm a sminket, a hajat, a sok szép ruhát! És a telefont LL Juniorral!"

Október a Down-szindróma hónapja

A Down Egyesület segíti a Down-szindrómával és más értelmi fogyatékkal élő gyermekeket, felnőtteket és családjaikat, hogy aktív és boldog életet élhessenek a társadalom teljes jogú tagjaiként. Missziójukkal összhangban - az 1998-ban, érintett családok által útjára indított egyesületben - igyekeznek életen átívelő segítséget nyújtani a hozzájuk fordulóknak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.