Fizethet a Class FM: ítélet született Sebestyén Balázsék ügyében

Fotó: Hajdú D. András - Origo -
nemi erőszak pénzbüntetés NMHH viccelődés Class FM Sebestyén Balázs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megvan az ítélet: 500 ezer forintos pénzbüntetést kapott a Class Fm az emberi jogok megsértése miatt, amikor a gólyatábori erőszakon viccelődtek a reggeli adásban.

Mint arról már korábban a Life.hu is beszámolt, Sebestyén Balázsék szeptember 1-jén azon poénkodtak, hogy az ELTE gólyatáborában nemi erőszak történt. „Milyen gólyatábor ez, ahol a végén valakit megerőszakolnak?" - kérdezte Sebestyén Balázs. „Vacsora, tábortűz, erőszak a program" - hangzott el a Morning show-ban.

Fotó: Hajdú D. András - Origo

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság vizsgálatot rendelt el az ügyben és 500 ezer forintos pénzbírságra, valamint a jogsértésről beszámoló közlemény beolvasására és annak közzétételére kötelezte a Class FM-t - írja a Bors. A rádióműsor után Balázsék bocsánatkérő levelet fogalmaztak meg az ELTE és a nyilvánosság számára. Úgy látszik, ez nem volt elég, a Médiatanács nem nekik adott igazat.

A Life.hu a történtek után felhívást tett közzé Törd meg a csendet! címmel.

Törd meg a csendet!

Segíts abban, hogy a szexuális erőszakról való beszéd ne legyen tabu. Amennyiben szexuálisan bántalmaztak, vagy tudomásodra jutott olyan eset, ahol valaki más áldozattá vált, akkor írj nekünk a TORDMEGACSENDET@LIFE.HU e-mail címre. Segítsünk együtt, hogy ez mással ne történhessen meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.