Egy puszi miatt halt meg egy kéthónapos baba

halál puszi herpesz kisbaba fertőzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kéthónapos Kaiden McCormick többszörös szervleállás következtében életét vesztette, miután herpeszvírussal fertőződött meg. Az apa teljesen összeomlott, mikor kiderült, hogy egy puszin keresztül ő maga fertőzte meg szeretett kisfiát.

A 28 éves Marrie-Claire McCormick és 34 éves férje, Carl Maclaren nagyon boldog volt, mikor 2011 augusztusában kiderült, hogy gyereket várnak. A kis Kaiden a tervezettnél öt héttel korábban született tavaly március 28-án.

A házaspár rajongva szerette az egészséges kisfiút, aki kéthetes korában váratlanul rosszul lett, nem fogadta el a tejet és a bőre kékessé vált. A szülők pánikba estek, mikor az orvosok közölték velük, hogy Kaident egy közönséges herpeszvírus fertőzte meg. Marrie-Claire és Carl először nem értették, hogyan fertőződhetett meg a kisfiuk. Mikor az orvos közölte velük, hogy valószínűleg az apa puszilta ösztönszerűen szájon a kisfiút, a férfi teljesen összeomlott - fotókat itt láthatsz az apukáról és az újszülött kisfiáról.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Illusztráció

Kaiden összesen hat hetet töltött inkubátorban, de az orvosok sajnos nem tudták életben tartani a teljesen legyengült babát. Carl csakis saját magát okolta kisfia haláláért és lelkileg összetört. "Én vagyok a hibás, hogy nem élhet Kaiden. Ha nem mentem volna a közelébe, még ma is élne a kisfiam" - mondta könnyek között a gyászoló apa.

Kaiden 2012. május 24-én bekövetkezett halálához vezető ajakherpeszt a herpeszvírus (HSV) okozta, mely az emberek többségének szervezetében jelen van, csak többnyire lappang. A vírus fizikai érintkezés, például csók, vagy éppen szoptatás útján terjedhet. Míg az emberek többsége mindenféle egészségügyi kockázat nélkül hordozhatja szervezetében a vírust, gyenge immunrendszerük miatt a csecsemők esetében, különösen hathetes kor alatt akár halálos kimenetelű is lehet a fertőzés.

Marrie-Claire jelenleg nyolchónapos terhes, jövő hónapra várják kislányuk születését. "Jelenleg a kislányunk ad értelmet az életünknek, de úgy érzem, soha nem fogjuk tudni teljesen feldolgozni Kaiden elvesztését. Nagyszerű bátyja lett volna a kislányuknak" - mondta a várandós anya.

A pár a brit egészségügyi szolgálathoz fordult, hogy rajtuk keresztül hívják fel a fiatal szülők figyelmét a csecsemőkori fertőzések veszélyeire. Természetesen nem kell Nagy-Britanniába menni egy tragikus csecsemőhalálért. Egy hasonlóan veszélyes, lappangó fertőzésről, a Streptococcus B-ről írtunk nemrégiben a Life.hu-n. Az egyhónapos Petra életét a Streptococcus B fertőzés vette el, mely még napjaink higiénikus körülményei között is öl - sokan nem is tudják, de minden ötödik anyuka hordozó.


Most megtudhatod, mennyire vagy stresszes!

Téged könnyen zavarba lehet hozni, vagy ember legyen a talpán, akitől megfutamodsz? Elemésztenek a gondok, vagy rugalmasan kezelsz mindenféle változást? Most kiderül!

Töltsd ki az ország nagy stressztesztjét!





Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.