Történelmet írt első születésnapján a kis György herceg

Forrás: AFP/David Gray -
Katalin hercegnő II. Erzsébet brit királynő ajándék Vilmos herceg történelem György herceg brit uralkodóház születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Először fordult elő a brit uralkodóház történetében, hogy a leendő trónörökös első születésnapján mindkét szülője ott lehet. Közben kiderült az is, születése óta csaknem 50 országból küldtek ajándékot György hercegnek. Nem is rossz ahhoz képest, hogy most volt még csak egyéves. 

Így változott egy év alatt a kis György - kattints IDE és nézegess további cuki fotókat róla galériánkban!

Hát persze, hogy György hercegnek már az első születésnapja is emlékezetes, történelmi szempontból is. Most először fordult elő a brit monarchiánál, hogy a leendő brit trónörökös első szülinapját mindkét szülő megünnepelhette.

Forrás: AFP/David Gray

Amikor Vilmos volt ennyi idős, akkor szülei, Károly és a néhai Diana is épp Kanadában turnéztak, így csak két héttel később ünnepelték meg a nagy eseményt. Ugyanígy, amikor Károly töltötte be első életévét, apja, Edinburgh hercege Máltán volt. Sőt, Erzsébet királynő első születésnapjáról saját édesanyja hiányzott.

Szóval szerencsés ez a György! Ahogy a Life.hu is megírta, a Kensington-palotában rendeztek neki zsúrt, amelyen szülein kívül ott voltak még nagyszülei Katalin részéről, az év nagynénije, Pippa és nagybátyja, James. A díszvendég pedig II. Erzsébet volt.

Megtudtuk azt is, hogy Katalin és Vilmos első gyermekének születése óta egész pontosan 48 ország küldött szuvenírt. Köztük van egy bébikrokodil Ausztráliából, de mivel a palota körül kevés sós folyóvíz található, így a kroki maradt a távoli kontinensen, képletesen csak az állat Facebook oldalát kapta meg György. Ha már itt tartunk, akadt, aki kecskét és bikát, míg más menyétszerű állatokat adományozott a leendő brit uralkodónak.

Sportos témában is érdekes szuvenírek születtek: saját rendszámtáblás bicikli, szörfdeszka és kétéltű hajó is volt az ajándékok között – írja a Female First.

Magyar ajándékoknak is örülhet György!

Ahogy beszámoltunk róla, Rostás Árpád cigány restaurátor és vándorasztalostól egy csodaszép bölcsőt, míg a Kékesi családtól egy cuki babahordozót kapott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.