12 éves kislány házassága ellen tiltakozik az egész világ

Forrás: theasbryllup.blogg.no -
kiskorú esküvő házasság kislány menyasszony Norvégia vőlegény gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Thea pár nap múlva mondja ki a "boldogító igent" 37 éves párjának. A kislány lesz az első gyerek Norvégiában, aki legálisan férjhez mehet... Nos, szerencsére ez nem igaz. Ugyanis időközben kiderült, a sztorit egy gyermekjóléti szervezet kampány részeként használták fel figyelemfelhívás céljából. 
The és vőlegénye, Geir Forrás: theasbryllup.blogg.no

A kislány, aki az esküvőig hátralévő időszakát egy blogon vezeti, október 11-én, vagyis most hétvégén áll oltár elé 37 éves vőlegényével – ezzel pedig ő lett Norvégia első gyermekmenyasszonya. Thea a külföldi sajtóorgánumok értesülései szerint a hatóságok engedélyével köt házasságot a férfival és ő lesz Norvégia első gyermekmenyasszonya.

Forrás: theasbryllup.blogg.no

Thea oldala pillanatok alatt Norvégia legolvasottabb blogja lett, amely nyomán a heves reakciók sem maradhattak el: többen a rendőrséget és a gyermekjóléti szolgálatokat bevonását követelik és arra kérik őket, tegyenek róla, hogy a soron következő frigy ne köttethessen meg.

A nagy port kavart történetről azonban kiderült, hogy szerencsére nem igaz, Thea sztorija egy figyelemfelhívó kampány része.

A legfiatalabb menyasszonyok

5 kislány, akiket egészen kicsi gyerekként kényszerítettek házasságra - a Life.hu cikkét IDE kattintva olvashatod el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.