5 őszi zöldség és gyümölcs, ami nem hiányozhat az étrendedből!

Forrás: Thinkstock -
káposzta alma immunerősítés retek étrend sütőtök zöldség szőlő ősz gyümölcs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A változékony és egyre hűvösebb időjárás megterheli a szervezetet. A megfázásos időszak kezdetén, ősszel különösen oda kell figyelni az immunerősítő táplálkozásra. Megmutatjuk, mi az, ami mindenképp kerüljön az asztalodra!

Szőlő
Mindegy, hogy milyen színű, nagyon jót teszel vele! Szinte minden fontos ásványi anyag és vitamin megtalálható benne. Megőrzi a vérerek egészségét és – több jó hatása mellett – a premenstruációs tüneteket is enyhíti.

A Life.hu tippje: Ha már unod nyersen, süss belőle egy finom pitét!

Forrás: Thinkstock

Alma
„Minden nap egy alma, az orvost távol tartja!" – mondták nagyanyáink. Igazat kell adnunk nekik, hiszen a gyümölcs olyan krónikus betegségek megelőzésében is segít, mint az asztma vagy a különböző szívproblémák. Ráadásul a fogyást is nagymértékben elősegíti. Eheted nyersen, de akár süteményt is készíthetsz belőle!

Retek
Nem túl népszerű zöldség, de igazából nagyon finom. Tele van C-vitaminnal, antioxidánssal, valamint a rosttartalma is magas. Készíthetsz belőle finom salátát, de levesben és köretként is megállja a helyét.

Sütőtök
Közeleg a halloween, lassan minden utcasarkon vásárolhatsz tököt. Ez a magas vitamin-, antioxidáns- és rosttartalmú zöldség a legjobb barátod lehet idén ősszel. Végtelen kombinációban és ízesítéssel elkészítheted, mi a sütőtökös almás csirkére szavazunk.

Káposzta
Mint minden zöld leveles zöldségféle, a káposzta is alacsony kalóriatartalmú és csökkenti a koleszterinszintet. A zöld változat mellett a vörös káposzta is gazdag antioxidánsokban, valamint gyulladáscsökkentő hatása is ismert.

Unokája viszi tovább Czeizel Endre munkásságáthttp://www.life.hu/csalad/20141016-czeizel-endre-genetikus-munkassagat-unokaja-czeizel-benjamin-viszi-majd-tovabb.htmlCzeizel Benjámin híres nagypapája nyomdokain jár és reméli, egyszer majd ő viheti tovább Czeizel Endre genetikai kutatásait.CsaládOrigoÍme, a csodaszer, ami minden betegségre gyógyír – és az életedet is meghosszabbítjahttp://www.life.hu/csalad/20141015-a-d-vitamin-potlasa-rendkivul-fontos-gyerek-es-felnottkorban-egyarant.htmlA D-vitamin egy létfontosságú hormon előanyaga, mely fontos szerepet játszik az egészséges sejtfejlődésben, ezért hiánya mindenkinél komoly egészségügyi kockázatot jelent – legyen szó tumorok kialakulásáról, skizofréniáról, angolkórról vagy akár súlyos depresszióról. A magyar lakosság több mint 90 százaléka D-vitaminhiányban szenved, és nem kivételek ez alól a gyerekek sem. Család--A magyar gyerekek negyedének nélkülöznie kellhttp://www.life.hu/csalad/20141015-nelkuloznie-kell-a-magyar-gyerekek-negyedenek-ez-derul-ki-a-gyerekesely-kozhasznu-egyesuletenek.htmlKevesebb hús, tojás, tej, sajt, de több kenyér kerül a szegénységben élő gyermekek asztalára, mint a felső ötödhöz tartozókéra – derül ki a Gyerekesély Közhasznú Egyesület felméréséből.Család--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.