Egy valódi ember - Várandósságod 18. hetének történései

Forrás: Thinkstock -
Libero2015 várandósság terhesség hétről hétre magzat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 18. héten folytatódik babád testén a hőszabályzó zsírréteg képződése. És bár az elmúlt két hétben csak két centimétert nőtt, a súlyát ennek ellenére megkétszerezte.

Ezen a héten babád már eléri a 14 centimétert, és mostanra már kifejezetten ember külleme is van. A kezecskéin és lábacskáin elkezdenek apró ujjbegyei formálódni, és folytatódik az ujjlenyomatok fejlődése is.

Forrás: Thinkstock

Gyermeked tejfogcsírái mögött már ott bújnak a maradandó fogacskák csírái is, érdemes hát ebben az időszakban még jobban odafigyelned a kalciumban gazdag étkezésre. Bár a csontjai még lágyak, a csontosodás már megkezdődött.

Várandósságod 17. hetének történései

Magzatod a 17. hétben már két és fél deciliternyi magzatvízben lubickol. Ha eddig még nem érezted a babád mozgolódásait, akkor most már bármelyik pillanatban azonosíthatod. Izgalmas pillanatok ezek.

Kicsi szemei már előre tekintenek, és a retinája is fényérzékennyé vált.

Ha fiúcskát hordasz a szíved alatt, ezen a héten megkezdődik a prosztata fejlődése.

Eközben te...

Csak jönnek és jönnek azok a fránya, fölösleges kilók? Akkor tedd félre a mértéktelenséget! Bár sokszor hallani - tévesen! - hogy ilyenkor két ember helyett is enned kell, ez azért nincs teljesen így. Csak annyit egyél, amennyi jólesik, ne tömd a bendőd rosszullétig. A mennyiség helyett a minőségre koncentrálj - próbálj méreganyagoktól mentes, vitamindús táplálékot magadhoz venni, és kerüld a fölösleges zsírokat, szénhidrátokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.