"A tévém lett az anyapótlóm" - Világsztárok, akiknek tragikus gyermekkoruk volt

halál Paul McCartney Frances Bean Cobain család anya szülők Kurt Cobain apa Madonna Diana hercegnő Rosie O Donnell Harry herceg gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Anya, apa, gyerekek. A tökéletes családmodell. No, de mi történik, ha az élet felülírja a számításokat? Kettő helyett egy szülővel élni komoly érzelmi törést okozhat egy gyermek lelkében, az édesanya vagy édesapa halála teljesen megváltoztatja a család addigi jól megszokott életét. 

Híresek, gazdagok, sikert sikerre halmoznak – azt gondolhatnád, hogy egy hollywoodi sztár élete maga a rózsaszín leányálom. Sokszor irigyeljük őket luxuséletmódjuk miatt, nem is sejtve, hogy néhányuknak milyen tragédiákkal, szörnyű csapásokkal kellett gyermekkorukban megküzdeni.

Az alábbiakban összegyűjtöttünk öt olyan hírességet, akik anya vagy apa nélkül nőttek fel, ennek ellenére, vagy éppen ezért, a karrierjükben igen nagy sikereket tudtak elérni.

Lady Diana és Harry herceg 1984-ben Forrás: Northfoto

Rosie O'Donnell és az édesanyja, Roseann Teresa Murtha

A nyíltan leszbikus színésznő-műsorvezető élete sem volt mindig fenékig tejfel. O'Donnell édesanyja évekig küzdött a mellrákkal, amely végül győzedelmeskedett az asszony felett. A családanya négy nappal a kis Rosie 11. születésnapja előtt hunyt el, hátrahagyva a férjét, Edwardot és öt kislányát. A temetés pont Rosie születésnapjára esett, de a gyerekek végül nem vettek részt rajta. "A legtöbb édesanya nem akkor megy el, amikor a gyereke még csak 10 éves" – nyilatkozta a színésznő az Entertainment Weeklynek. Az interjúban azt is elmondta, hogy a gyászt csak tévénézéssel tudta feldolgozni: "A tévém lett az anyám és a barátom is egyszerre." Nem lehetett könnyű gyerekkora, az biztos...

Forrás: AFP/Mike Coppola

Frances Bean Cobain és az édesapja, Kurt Cobain

Egy egész generáció szíve szakadt meg 1994. április 5-én. Kurt Cobain, a Nirvana zenekar frontembere, szövegírója és „spirituális középpontja", alig 27 évesen, aznap vetett véget az életének. Frances mindössze 20 hónapos volt ekkor. A kislánynak nem volt könnyű gyermekkora, 17 éves koráig a botrányairól, drog- és alkoholproblémáiról is híres édesanyja, Courtney Love nevelte, 2009-ben azonban a lánynak elege lett anyja életviteléből, és ő maga kérvényezte, hogy apai nagymamája, Wendy O'Connor és nagynénje, Kimberly Cobain gyámsága alá helyezzék. A lány élete mára rendeződött, még az édesanyjával is normális kapcsolatot ápol. Egyébként pedig modellkarrierjét építgeti: még csak tizenöt éves volt, és iskolába járt, amikor megjelentek róla az első divatfotók.

Forrás: AFP

Amikor kialszanak a fények – Gyereksztárok élete a csillogáson túl

Pénz, siker, csillogás – a hirtelen jött népszerűség még egy egyébként stabil énképpel és egészséges önbizalommal rendelkező felnőtt életét is fenekestül fel tudja forgatni, az igazán emberpróbáló feladat azonban mégiscsak az, amikor a világhírrel egy alig pár éves gyermeknek kell megbirkóznia. A show-biznisz nem gyerekjáték, a tündöklő sikereket sok esetben szomorú utójáték követi. Az egykori gyereksztárok tragikus történeteiről ITT olvashatsz bővebben.

Paul McCartney és az édesanyja, Mary Patricia Mohin

McCartney egy Liverpool északi részén található kórházban született, ott, ahol az édesanyja nővérként dolgozott. Az egykori Beatles-tag alig volt 14 éves, amikor elvesztette anyját, Mary Patricia emlőkrákban halt meg. Szeretett édesanyja elvesztése egy életre szóló hatást gyakorolt művészetére, és egy különleges kapocs volt közte és John Lennon között, aki szintén fiatal volt, amikor az édesanyja elhunyt. A tragédiák feldolgozása után mindketten a zenében találtak vigaszt. McCartney életében azonban nem édesanyja elvesztése volt az egyetlen csapás. Első feleségét, Linda McCartney-t 1998-ban szintén a mellrák győzte le.

Forrás: AFP, tmblr.com/Mary Mohin McCartney

Madonna és az édesanyja, Madonna Louise Fortin

Édesanyja francia-kanadai, édesapja első generációs olasz-amerikai származású volt, a házaspárnak összesen nyolc gyermeke született, Madonna a harmadik volt a sorban. Az énekesnő csupán ötéves volt, amikor az édesanyja 36 évesen mellrákban elhunyt. Édesapja később feleségül vette a házvezetőnőjüket, Joan Gustafsont, akivel két közös gyermekük született. Felnőttként Madonna így nyilatkozott mostohaanyjáról: "Sosem fogadtam el őt, mialatt felnőttem..."

Forrás: AFP, lapresse.ca

Harry herceg és az édesanyja, Diana hercegnő

A kis Harry Károly walesi herceg és Diana walesi hercegné második gyermekeként született. A legkisebb herceg csak 12 éves volt, amikor az édesanyja 1997. augusztus 31-én életét veszítette egy közlekedési balesetben, Párizsban, az Alma-rakpart közúti aluljárójában, szeretőjével, az egyiptomi Dodi al-Fayeddel és gépkocsijuk vezetőjével együtt. A hercegné halála az egész családot lesújtotta, a legjobban azonban a királyi család legkisebb sarját, Harryt viselte meg, aki sokak szerint a tragédia miatt élt tinédzser korában vad és észvesztő életet. Mára Harry herceg magához képest sokkal visszafogottabban él, a hírekben főleg katonai karrierjéről lehet hallani.

Forrás: AFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.