Elfújta a szél a kihívásokat? 5 dolog, ami arra utal, hogy munkahelyet kellene váltanod!

Forrás: Thinkstock -
munkahely váltás magánélet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyedül vagy, családod sincs, viszont jól keresel. Amíg építed az egzisztenciádat, ez nagyszerű, azonban több év után már a munkával járó sikerek sem üthetik meg nálad az igazi boldogság szintet vagy éppen belefáradtál a mostani pozíciódba. Ha az alábbi öt dolog valamelyikét is tapasztalod napról napra, akkor kérdéses, hogy még mindig a legideálisabb munkahelyen dolgozol-e!?

1. Nulla motiváció

Lehet, hogy az első években mindennap kitörő örömmel, feltöltődve, motiváltan álltál neki a munkádnak, ám ez az érzés mostanság egyre inkább csillapodik vagy netán el is tűnt. Alulértékeltnek, fáradtnak és fásultnak érzed magad? Lehet, hogy más munkakörben kellene gondolkoznod.

Forrás: Thinkstock

2. Túlórák a köbön

Este van, már üres az iroda, csupán egy asztali lámpa fénye pislákol: a tiéd. Évek óta ezt csinálod, magánéleted nincs. A lelked megnyugtatásául szolgáló indokok mellett, miszerint szorgalmas és a becsületes munkaerő vagy ez azt is jelentheti, hogy kihasználnak vagy munkaholista vagy.

3. Mindenesként is helytállsz

Te vagy a cég jolly jokere. Bármiről is legyen szó, lelkesen segítesz: pakolsz, takarítasz, plusz munkát végzel, bevásárolsz, telefonálsz…a munkaidődön felül.

4. Bizonyítanod kell

Megint egy újabb hét, egy újabb értekezlet, újabb kihívás, de már nem bírod szuflával, nincs ötleted. Jön egy fiatalabb, frissebb vetélytárs, aki az energikusságával lenyom téged – legalább is ezt érzed.

5. Súg a belső hangod

A már említett monoton, megszokott, rutinos dolgok miatt azaz érzésed támad a szíved legmélyén, hogy vérfrissítésként motiválóbb környezet, jobb fej kollégák és fizetés járna neked. Néha megéri hallgatni a megérzésekre!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.