4 dolog ami ahhoz kell, hogy ne legyen önző a gyermeked

Forrás: Thinkstock -
gyermeknevelés kutatás önző viselkedés tipp
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Harvard egyetem közel tíz éven keresztül vizsgált általános, és gimnazista korú gyerekeket. A kutatásból kiderült, hogy milyen stratégiákat érdemes bevetni a gyermeki önzőség elkerüléséhez. 

Adj neki lehetőséget, hogy jót tehessen másokkal

Érdemes minél több olyan programot csinálni, mellyel csemetéd segíthet a társain: legyen itt szó az otthoni házimunkáról, vagy ételosztásról. Mutasd meg neki, hogy mások megsegítése mindig kifizetődő!

Forrás: Thinkstock

Mutass neki több nézőpontot

A világ nem fekete vagy fehér. Tágítsd a környezetét, és tanítsd meg az elfogadásra. Így könnyen megtanulja majd, hogy a társadalmi szint nem fontos például a barátságnál.

Mutass jó példát

Lehetőleg soha ne csinálj olyat a gyermeked előtt, mellyel rosszat taníthatsz neki. Persze, ez nem könnyű feladat, de érdemes megpróbálkozni vele. Ha te törődsz másokkal, ő sem lesz közömbös a bajbajutottak felé.

Forrás: Thinkstock

Tanulja meg kezelni a negatív érzelmeket

Gyermekkorban elengedhetetlen, hogy az ember meg tanulja irányítani az érzéseit, és a gondolatait. Neked kell erre őt rávezetned, méghozzá a folytonos kommunikációval. Nem szabad hagyni, hogy az elfojtás uralja az életét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.