A világ legsikeresebb asszonyai: Beyoncé Knowles

siker Beyoncé Knowles befolyás Forbes Beyoncé a világ legsikeresebb asszonyai énekes
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az 1990-es években robbant be a köztudatba a Destiny's Child lánycsapat tagjaként, a banda feloszlása után pedig szólókarrierbe kezdett. Mára összesen 20 Grammy-díjjal és 118 millió eladott lemezzel a háta mögött a világ egyik legsikeresebb asszonyának mondhatja magát.

A világ legsikeresebb asszonyai sorozatunkban olyan hazai és külföldi nők életpályáját mutatjuk be, akiknek munkája, karitatív tevékenysége vagy akár életmódja nagy hatással, befolyással bír az emberek mindennapjaira, és akik saját kitartásuknak és elhivatottságuknak köszönhetik sikereiket. Most ismét egy nemzetközi sikertörténetet mutatunk be.

Forrás: Instagram/beyonce

Beyoncé Giselle Knowles 1981. szeptember 4-én született a Texas állambeli Houstonban. Édesapja, Mathew Knowles sokáig lánya menedzsereként kereste a kenyerét, édesanyja Tina Beyincé divattervező és fodrász. Beyoncé keresztneve egyébként édesanyja vezetéknevének egy módosított változata.

Az 1990-es években robbant be a köztudatba a világ egyik legsikeresebb lánycsapata, a Destiny's Child tagjaként. Anno eredetileg négyes felállásban indultak, az együttes két alapító tagja az akkor 9 éves Beyoncé és LaTavia Robertson volt. Több tagcsere után aztán 1999-től trióként folytatták a munkát. A Destiny's Childnak 2004-ben jelent meg utolsó nagylemeze, majd 2005-ben kiadtak még egy válogatást, ezután pedig szólóban folytatták a karrierjüket.

Forrás: AFP/Lucy Nicholson

Miután kilépett az egyébként is a világ egyik legsikeresebb együtteséből, néhány év alatt a világ legsikeresebb női előadója vált belőle.

Eddig 20 Grammy-jelölést tudott díjra váltani, és világszerte 118 millió lemezt adott el. Énekesi karrierje mellett pedig több filmben is szerepet kapott: megjelent a Rózsaszín párduc című vígjátékban, és még ugyanebben az évben egy 1981-es Broadway-musical, a Dreamgirls filmes adaptációjában is ő játszotta az egyik főszerepet. A filmben nyújtott alakításáért Golden Globe-díjra is jelölték. 2009-ben a Cadillac Records című musicalben Etta Jamest alakította, amiért szintén kapott egy Golden Globe-jelölést.

Magánéletéről szinte folyamatosan cikkezik a bulvármédia, a legtöbb témát a Jay-Z-vel köttetett házassága adja, rendszeresen találgatják, vajon tervezi-e a pár a különválást. Egyébként az amerikai rapperrel 2003 óta él kapcsolatban, 2008-ban házasodtak össze, majd 2012 januárjában született meg első közös gyermekük, aki az Ivy Blue Carter nevet kapta.

Beyoncé férjével, Jay Z-vel és kislányával, Blue Ivy Carterrel Forrás: AFP/Michael Buckner

Beyoncé a Forbes Magazin által 2015-ben publikált "Legbefolyásosabb asszonyok" listáján a 21. helyen szerepelt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.