Íme, 5 sztár, akik imádják a szoptatás közben készült szelfiket

Forrás: Thinkstock -
szoptatás nyilvános szoptatás szelfi gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gisele Bündchen, Miranda Kerr, Alyssa Milano, Pirner Alma és Hargitai Bea. Vajon mi a közös bennük? A brelfie, vagyis „breastfeeding selfie", ami a szoptatást népszerűsítő sztárédesanyák között is egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

Rengetegszer írtunk már a nyilvános szoptatásról, mégsem eleget. Megfordultak nálunk olyan anyák, akik a durván kiálltak a nyilvános szoptatás mellett: egyikőjük például elég frappáns módon bosszulta meg, hogy a Facebook törölte az egyik "brelfijét".

A kép illusztráció Forrás: Thinkstock

A sztárok a nyilvános szoptatásért

Persze a celebek sem hagyták szó nélkül a kérdést. Olyan sztárok, mint Olivia Wilde, Alyssa Milano, Pink, vagy Gisele Bündchen mind szoptattak már nyilvános helyen, és ezt meg is osztották a világgal, de a sort folytathatnánk, ugyanis Miranda Kerr is jó pár olyan fotót posztolt a blogjára, melyen épp gyermekét szoptatja. Idén tavasszal Gryllus Dorka is csatlakozott hozzájuk, mikor egy magazin címlapján közzétett fotón Soma nevű kisfiát etette, Pirner Alma pedig saját negatív tapasztalatain felbuzdulva kampányolni kezdett a szoptatás és a bababarát helyek mellett.

Túlzás, vagy sem?

Ám a kérdés, hogy a nyilvános szoptatás tabu-e, vagy sem, továbbra is mérlegen van. A legújabb őrületnek, a breflie -nek - azaz a kisminkelt, gyönyörő sztáranyukák szoptatás közben készült szelfijének - biztos, hogy súlya van, ám kérdés, hogy így a mérleg mégis melyik oldalára billen. Nem is akarjuk megválaszolni, döntsétek el ti! Mindenesetre összegyűjtöttünk 5 sztáranyukát, akik imádják a brelfie-t!

Tamara Ecclestone brit model, Bernie Ecclestone lánya, kislányával, Sophia-val Forrás: Instagram/Tamara Ecclestone

Pirner Alma

Mint írtuk, Pirner Alma is kiállt a nyilvános szoptatás mellett, nemcsak véleményét mondta el, hanem Nánási Pál is lencsevégre kapta, amint gyermekét szoptatja. A neki címzett kommentek alapján úgy érzi, sok a tévhit és az előítélet vele, mint anyával kapcsolatban, ezekre is reagált.

"A kismamák akik BKV-val közlekednek, folyamatosan panaszkodnak, hogy nehéz megoldani a szoptatást. Amikor én olyan helyzetbe kerültem, hogy útközben kellett megetetnem Alent, találtam egy baba-mama barát kávézót és ott sikerült ezt megoldanunk. A kampány ami mellé álltam, az anyatejes szoptatás mellett áll ki. Ez nem egy verseny, hogy meddig tart, hanem hozzuk ki a maximumot ebből a dologból" – mondta Alma, aki szerint több olyan vendéglátó helyiség kellene, ahol ez megoldható.

Pirner Alma kiállt a nyilvános szoptatás mellett Forrás: Nánási Pál

Miranda Kerr

A 28 éves ausztrál modell teljesen természetes dologként kezeli a nyilvános szoptatást, mutatja ezt a rengeteg "brelfie"-je is. A modell saját bevallása szerint még most is szoptatja fiát, Flynnt, márpedig ez az odaadás nem túl gyakori a hírességek világában.

Forrás: Instagram / Miranda Kerr

Hargitai Bea

A magyar modell tavaly májusban adott életet kisfiának, Jason Sidneynek. Az újdonsült édesanya élvezi az új szerepet, és igyekszik minél több fotót megmutatni rajongóinak.Legutóbb például a szoptatás gyönyörű pillanatát, de várandósságát is dokumentálta rajongóinak: hatalmas terhespocakkal állt modellt, ráadásul Nánási Pál is készített róla egy gyönyörű fotósorozatot - kattints ide érte!

Meghitt pillanatot osztott meg magáról Hargitai Bea Forrás: Instagram/Hargitai Bea

Gisele Bündchen

Breast is best, azaz a cici a legjobb – ezzel a jelmondattal kampányol a szoptatás mellett Gisele Bündchen. A világ egyik legtöbbet kereső szupermodellje közösségi oldalára rakott fel egy fotót a minap: ezen az látszik, ahogy gyermekét szoptatja, miközben a haját és a körmét is kezelésbe veszi egy szakember és még sminket is kap.

Gisele Bündchen Forrás: Instagram/giseleofficial

Alyssa Milano

A Bűbájos boszorkák című sorozat sztárja nem sokat várt a visszatérésre, szülése után már bele is vetette magát a munkába. Az alábbi kép például 2014 novemberében készült a színésznőről, amikor egy fotózásra készülődve időt szakított kislánya megetetésére:

Forrás: Facebook/Alyssa Milano

De nem csupán Gisele Bündchen és Alyssa Milano kampányol lelkesen a szoptatás mellett: Doutzen Kroes holland szupermodell legutóbb a Vogue hasábjain mutatta be egy átlagos családi reggelét, amelyen férjével és gyermekeivel egy ágyban, szoptatás közben szerepel – a képet ide kattintva nézheted meg!

/1507/Vil_g20157311892Szomorú hír: Beyoncé és Jay-Z nem tervez újabb gyerekethttp://www.life.hu/csalad/20160407-beyonce-es-jay-z-nem-vallal-meg-egy-gyereket.htmlA házaspár úgy tűnik feladta a második gyereket dédelgető álmukat, állítólag azért, mert Beyoncé szervezete még nem áll készen egy újabb terhességre. Család--Madonna fia nyilvánosan megalázta az anyjáthttp://www.life.hu/csalad/20160404-madonna-fia-az-instagramon-alazta-meg-az-anyjat.htmlMíg Madonna a fiáért harcol a bíróságon, addig úgy tűnik, hogy 15 éves fia megtesz mindent azért, nehogy az anyjával kelljen élnie, ráadásul ott szól be neki, ahol csak tud - legutóbb péládul az Instagramon. Család--A svéd hercegnő, Madeleine megmutatta kisbabáját a világnakhttp://www.life.hu/csalad/20160323-a-sved-hercegi-par-megmutatta-gyermeket-a-vilagnak.htmlA fiatal és sikeres Madeleine svéd hercegnő nemrég megmutta tündéri kisfiát a világnak. Erre vártunk már 9 hónapja, és nem hiába: Nicholas csodaszép. Család--Tündéri! Sarka Kata gyermekei elárulták, mit kérnek húsvétrahttp://www.life.hu/csalad/20160325-sarka-kata-gyermekei-elmondtak-mit-kernek-husvetra.htmlA gyönyörű műsorvezető gyermekei, Dávidka és Noncsi egy édes levélben adták le a rendelést a húsvéti nyuszinak. Család--A várandós Dundika nehezen viseli, ha idegenek fogdossák a pocakjáthttp://www.life.hu/csalad/20160325-a-varandos-dundika-nehezen-viseli-ha-idegenek-fogdossak-a-pocakjat.html Dundika és Majka már alig várja, hogy második gyermekük világra jöjjön, ráadásul úgy tűnik, hogy már a kicsi sem bír magával: egyre többet mozgolódik. Család--A svéd hercegnő, Madeleine megmutatta kisbabáját a világnakhttp://www.life.hu/csalad/20160323-a-sved-hercegi-par-megmutatta-gyermeket-a-vilagnak.htmlA fiatal és sikeres Madeleine svéd hercegnő nemrég megmutta tündéri kisfiát a világnak. Erre vártunk már 9 hónapja, és nem hiába: Nicholas csodaszép. Család--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.