Készülj az anyák napjára! – Kreatív és szívet melengető ajándékötletek

anyák napja ajándék anya ajándék ötletek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Minden gyermek tudja, hogy május első vasárnapján az édesanyákat, nagymamákat, dédnagymamákat és szerencsés esetben az üknagymamákat ünnepeljük. Ilyenkor a kisebbek mondókákkal, dalokkal készülnek, a nagyobbak zsebpénzükből apró ajándékokkal lepik meg őket, a már felnőtt gyerekek pedig leggyakrabban virággal kedveskednek. Idén azonban legyen kreatívabb és őszintébb az anyák napja.

A következőkben ugyan csak anyákat említünk, de természetesen a nagyikat, dédiket, üknagyikat is hasonló kedvességekkel lehet levenni a lábukról.

Az óvodáskorú és kisiskolás gyerekek esetén, apának még bizony nagy szerep jut. Ő az, aki előkészíti anya meglepetését és köszöntését. Persze, minden intézményben szerveznek anyák napi miniműsort, de mégiscsak az az igazi, amikor vasárnap reggel családi körben történik meg az anyák ünneplése.

Ez történhet egy finom villásreggelivel, de kaphat például szépen díszített kuponokat is, amit akkor vált be, amikor csak akar:

  • egynapos felmentés a házimunka alól
  • egész estés kimenő a barátnőkkel
  • délutáni szabadfoglalkozás – egyedül a lakásban

A nagyobb gyerkőcök idén ne virággal vagy parfümmel kedveskedjenek, legyenek ennél kreatívabbak. Az anyák a figyelmességet értékelik a leginkább: takarítsanak ki, főzzenek egyedül, vagy apával valami finomat, vagy épp készítsenek fűszertartót.

Ám, ha „vásárolt" ajándékkal szeretnének meglepetést okozni, úgy vegyenek valami teljesen haszontalant, feleslegeset. Az anyák – ha róluk van szó - kevésbé szeretnek költeni olyan dologra, amire egyébként nincs szükségük, csupán megtetszik nekik. Ez az ünnep remek alkalom arra, hogy ilyesmivel lepjék meg a gyerekek őket. Egy cuki pénztárca, egy ékszertartó dobozka, vagy épp egy csillogós kulcstartó biztos sikert arat. Persze, ehhez kell, hogy tudják, mi tetszett az anyukájuknak, de mégsem vették meg maguknak, és ez a figyelem az, ami valódi értékkel ruházza fel az ajándékba adott tárgyat.

A felnőttek vannak talán a legnagyobb bajban az anyák napi meglepetésekkel, pedig nekik van a legegyszerűbb dolguk. Amikor a gyerekek kirepülnek, hirtelen lecsökken az interakciók száma. Tehát a legnagyobb ajándék az anyák számára nem is lehetne más, mint némi minőségi idő gyermekeikkel. Egynapos wellness, közös fodrászlátogatás, múzeumi séta, kávézás vagy csak egy kettesben átbeszélgetett délután.

Látszik tehát, hogy nem kell túlbonyolítani az anyák napját, a figyelmesség, őszinte érdeklődés és kedvesség sokkal többet jelent egy drága ajándéknál, egy sablonos kényszer virágcsokornál pedig minden csak jobb lehet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.