Börtönben született, egy év után nevelőszülőkhöz került a kislány

anyák napja nevelőszülő SOS Gyermekfalu nevelőanya börtön gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Anyák napja alkalmából egy megható kisfilmet készített az SOS Gyermekfalvak, hogy így népszerűsítsék a nevelőszülőséget.

A börtönben született babákat egy évig nevelheti az édesanyjuk, ezt követően nevelőszülőkhöz vagy vérszerinti rokonokhoz kerülnek. Így történt ez azzal a kislánnyal is, akit az SOS Gyermekfalvak kisfilmjében mutatnak be anyák napja alkalmából. A nevelőanya, Éva elárulta, miután hozzákerült a gyermek, az első két hét szinte maga volt a pokol.

Nekem a szívem szakadt meg, hogy nagyon sírt, az istenért nem akart elfogadni, neki meg az anyuka hiányzott, a megszokott, természetes közeg, amit ismert."

Két hét után azonban változás állt be: a kislány megbetegedett, majd amikor azt tapasztalta, hogy nevelőanyja próbál neki segítni, szereti őt, végre megjelent az első mosoly az arcán.

Óráról órára változott a kislány, minden elkezdte érdekelni, nem engedte el a kezemet, együtt főztünk. Ehhez kellett két hónap, mire lelkileg is teljesen elfogadta azt, amibe került." – árulta el szinte könnyek között a nevelőanya.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.