Szeresd a terhességi csíkokat! Instagram-kampány indult a striákért

női test terhességi csík kampány fotó terhesség nők stria Instagram
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kevés olyan nő létezik, akinek be kell mutatni a striákat, a bőrt behálózó, bosszantó kis hegeket, amelyek akkor szaporodnak el, amikor a bőr hirtelen megnyúlik. Néhány napja azonban Instagram-kampány indult a striák mellett. Mert egy nő a csíkjaival is szép.

Két amerikai édesanya indította el az Instagramon azt az oldalt, amely a női test szépségére hívja fel a figyelmet - egészen új módon. A nők többsége találkozott már a striákkal, amelyek a férfiak életét is megkeserítik - igaz, teljesen más okokból. Amíg a nőknél többnyire a hirtelen hízás, fogyás, növekedés vagy a terhesség miatt alakul ki, addig a férfiaknál a hirtelen megnövelt izmok tehetők felelőssé. Mindkét nemre igaz, hogy ilyenkor a bőr nem bírja követni a test változását, így hegek alakulnak ki. Legkritikusabb pontok a comb, a has, a csípő, a mell és a fenék. A két édesanya azt szeretné, ha a nők elfogadnák a testüket, a csíkokkal együtt, mert minden női test megismételhetetlen, gyönyörű és különleges - és nem sok köze van a modellek és photoshopolt színésznők tökéletességéhez. Azok a nők, akik beküldik a fotóikat nemcsak a képeket osztják meg a világgal, hanem a történetüket is. A lényeg: szeresd a striákat, szeresd a tested, szeresd önmagadat!

Forrás: instagram.com/loveyourlines

Ő például két évvel ezelőtt egy kislánynak adott életet. Szereti a terhességi csíkjait, mert azt mutatja, hogy az élet gyönyörű.

Forrás: instagram.com/loveyourlines

Ez a kétgyermekes anyuka azt meséli, hogy az édesanyjának, a nagynéniknek és a nagymamájának is hasonló csíkok díszítették a testét. Ezek szerinte az erő és az életigenlés jelei.

Forrás: instagram.com/loveyourlines

Ez a háromgyerekes édesanya megtanulta szeretni a testét és vele együtt a csíkjait.

Forrás: instagram.com/loveyourlines

Ennek a 22 éves lánynak 12 éves korában jelentek meg a bőrén a striák. Mivel soha nem volt túlsúlyos, világossá vált számára, hogy bárkinél kialakulhatnak ezek a csíkok korra vagy súlyra való tekintet nélkül, így elfogadta és szereti őket.

Forrás: instagram.com/loveyourlines

Ezt tedd, ha mégis zavarnak a striák

A striákat még a terhesség során megfelelő krémek segítségével némiképp elkerülheted, a kebleket jól tartó melltartók is hasznosak lehetnek, de a has kinyúlt bőrével már nem sokat lehet házi praktikák segítségével kezdeni. Az idő lehet segítségedre, hiszen ahogy szülés után visszaalakulsz, úgy a bőr is összehúzódik kissé. Lézeres kezeléssel enyhíthető az elváltozás, de enyhébb esetekben a kozmetikumok használata is látható eredménnyel bír. Itt fontos megemlítenünk, hogy nem minden férfi ragaszkodik a feszes, lapos has látványához, a nőiesen gömbölyő női has, mely őrzi a gyermekáldás nyomait, ugyanolyan vonzó lehet. Hogyan maradj nő terhesség után? - A teljes cikket itt olvashatod el.
Terhességi csíkjai miatt gúnyolták ki az anyáthttp://www.life.hu/drlife/20140804-tanis-jex-blake-otgyermekes-no-nyilt-levelet-irt-az-ot-terhessegi-csikjai-miatt-gunyolo-kamaszoknak.htmlAz ötgyermekes 33 éves Tanis Jex-Blake hosszú ideig szégyellte terhességi csíkjait. Ám a minap úgy döntött, bikinit húz, nem foglalkozik megváltozott testével és élvezi a strandolást.Dr. LifeÍgy mozogj a terhesség alatthttp://www.life.hu/ez-zsir/20140529-beres-alexandra-edzo-es-jaksity-kata-musorvezeto-a-terhes-noknek-adnak-tanacsokat-edzes-es.htmlBéres Alexandra és Jaksity Kata arról meséltek, milyen praktikákat vetnek be, hogy a terhesség alatt is bombaformában maradjanak. Ez Zsír!--Bizarr! Itt a terhességi öv férfiaknakhttp://www.life.hu/csalad/20140725-furcsa-kutyut-terhessegi-ovet-dobtak-piacra-amivel-a-ferfiak-is-atelhetik-a-terhesseg-elmenyet.htmlFurcsa kütyüt dobtak piacra, amelynek segítségével a férfiak is átélhetik a terhesség élményét.Család--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.