6 elképesztő változás, ami rád vár, ha leteszed a cigit! Íme!

Forrás: Thinkstock -
arcbőr méreg fogfehérítés egészség cigizés dohányzás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elgondolkoztál már azon, milyen hatással van a dohányzás például a hajadra, a bőrödre, a fogaidra? Ha leteszed a bagót, egyes elváltozások viszonylag hamar helyreállnak, eltűnnek. Íme, néhány meggyőző példa, amiért megéri tisztán élni.

Fehérebb fogak

Ha dohányzol, a fogaid hamarabb veszítenek üde fehérségükből – a szürke, vagy inkább sárga színű fogsor viszont nem túl szexi látvány. Ha viszont nem gyújtasz rá, akkor a sárgás szín eltűnik, és újra ragyogó lehet a mosoly. A folyamatot szuper tippekkel gyorsíthatod – erről ITT írtunk korábban!

Forrás: Thinkstock

Egészségesebb körmök

Ahogy a fogaidat, úgy a körmeidet is beszínezi a dohányzás. Nem jut elég oxigén a körmökhöz és azok egy idő után elvesztik egészséges színüket. Körömlakkal eltakarhatod az elváltozást, de őszintén: nem szebb, ha a körmeid egészségesen ragyognak?

Fiatalos arcszín

Ha dohányzol, hamarabb öregszel. A káros anyagok ugyanis megakadályozzák az oxigén és a vér szabad áramlását – ez pedig száraz, ráncos bőrt eredményez (főleg a szemek és a száj környékén). Kutatások is bebizonyították, hogy a cigi a fiatalos bőr egyik legnagyobb ellensége. Miért akarnál idő előtt megöregedni?

Akár 10 évvel is öregíti a bőrt a dohányzás! Íme, a bizonyíték!

Egészséges bőr

Ahogy az arcodon, úgy a tested többi részén is megjelenhetnek bőrhibák a rendszeres dohányzás hatására. Többek között piros, pikkelyes foltok bukkanhatnak fel a bőrön. A nem megfelelő vérellátás miatt a sebek is sokkal nagyobbak és pirosabbak, mint egy nemdohányzónál – és tovább is tart a gyógyulás.
Tippünk: a kókuszolaj is sokat segíthet, hogy a bőröd újra élettel teli legyen.

Kevesebb méreg

Egy szál cigaretta nagyjából 4000 kémiai anyagot tartalmaz, például szén-monoxidot, arzént és kadmiumot. Tedd fel a kérdést: szüksége van erre a szervezetednek?

Spórolás

Gondoltad volna, hogy egy doboz cigi árából akár egy komplett reggelit is el lehet készíteni? Olvasd el IDE kattintva, a Life.hu szerkesztősége milyen egészséges ételeket tudott varázsolni egy doboz bagó árából!

A lista természetesen nem teljes, elképesztő, még mennyi előnye lehet, ha az ember leteszi a cigit.

Sokkoló videó készült a terhesség alatti dohányzás ellen - nézd meg ITT!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.