„Ez egyszerűen barbár" – Videóval tiltakoznak a női nemi szerv csonkítása ellen

Forrás: Youtube -
nemiszerv dokumentumfilm nők csonkítás tiltakozás férfi videó reakció Egészségügyi Világszervezet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy érdekvédelmi csoport összehívott 5 férfit, akiknek fogalmuk sem volt, mit jelent a rövidítés: FGM. A reakciójuk mindent elárul.
Forrás: Youtube

FGM – az angol Female Genital Mutilation rövidítése, amely magyarul a női nemi szerv csonkítását jelenti. Ezután egy dokumentumfilmet mutatnak mind az 5 férfinek, hogy valójában mit is takar ez a fogalom a gyakorlatban. (A SafeHands for Mothers szerint a videó a reakciókat mutatta, az áldozatokat nem.) A döbbent és elszörnyedt nézők reakciója magáért beszél.

Országok, ahol a legrosszabb nőnek lenni

Erőszak, csonkítás és prostitúció – a Life.hu ITT gyűjtötte össze azt a 10 országot, ahol a legnehezebb dolog nőnek lenni.

A kampány mottójául is szolgáló mondat arra a brutális szertartásra mond nemet, amely az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint mára 125 millió nőt és lányt érintett eddig világszerte. A témáról bővebben ITT olvashatsz.

Félelem a ráktól: a férfiak is csonkítják magukathttp://www.life.hu/drlife/20130522-rakmegelozes-celjabol-eltavolittatta-egeszseges-prosztatajat-egy-brit-ferfi.htmlAngelina Jolie példáját követve egy 53 éves brit családapa és üzletember eltávolíttatta még egészséges prosztatáját, miután egy génelemzést követően megtudta, hogy az esetében meglehetősen magas a prosztatarák kialakulásának kockázata.Dr. LifeA szőrmék viselése ellen tiltakozik a meztelen Pinkhttp://www.life.hu/trend/20150211-pink-enekesno-meztelenul-tiltakozik-a-valodi-szorme-viselese-ellen.htmlA cél szentesíti az eszközt: hatalmas plakáton pózol a pucérra vetkőzött Pink, így tiltakozik a valódi állatszőr viselése ellen.TrendOrigoBiopszia, nyelvcsonkítás, agylékelés - önműtétek porondonhttp://www.life.hu/drlife/20141014-az-onkezuleg-elvegzett-mutetek-felkavaroak.htmlEgyszerre elborzasztó és lenyűgöző, hogy bizonyos beavatkozásokat egyesek saját magukon végeznek el. Ugyanakkor a legtöbb esetben az életbenmaradás ösztöne az alapja a merész vállalkozásnak. Néha azonban nincs mögötte ennyire erős motiváció: csak kíváncsiság, esetleg a kihívás izgalma.Dr. Life--Félpucéran tiltakozott Bruce Willis lányahttp://www.life.hu/intim/20140529-scout-willis-felmeztelen-fotoja-a-twitteren-igy-tiltakozik-az-instagram-meztelenseget-kizaro.htmlBruce Willis lánya, Scout csupasz cicis fotót rakott fel Twitter-oldalára. Így tiltakozik az Instagram meztelenkedést kizáró szabálya ellen.IntimOrigoMesehősök brutális halála – a rajzfilmtörténelem legtragikusabb pillanataihttp://www.life.hu/csalad/20150122-a-legtragikusabb-mesehos-halalok.htmlA halál, mint motívum, a Disney-filmek egyik íratlan szabálya, aminek leginkább a feszültségkeltés a célja, bár az izgalom mellé a legtöbb filmben tanulság is társul. Íme, a Disney-mesék legszomorúbb halálesetei.Család--Megcsonkította magát, majd a fotókat feltöltötte a Facebookrahttp://www.life.hu/news/20140511-megcsonkitotta-magat-az-irakot-is-megjart-tengereszgyalogos-majd-a-fotokat-feltoltotte-a-facebookra.htmlFacebook oldalán dokumentálta hétfői öngyilkosságát egy leszerelt tengerészgyalogos, és az erről készült képeket meg is osztotta barátaival a legnépszerűbb közösségi oldalon. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.