Nőknek kifejezetten veszélyes ülőmunkát végezni

Forrás: Thinkstock -
veszélyes nők ülőmunka
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
25 éven át vizsgáltak közel 30 ezer nőt, a kutatásból pedig kiderült: az ülőmunka különösen veszélyes a nőkre nézve, akár cisztát vagy rákot is okozhat. 

25 és 64 év közti nőket vizsgáltak abban a svéd kutatásban, amelyben három csoportba osztották a résztvevőket: az ülőmunkát végzők és nem sportolók, az ülőmunkát végzők, de mellette rendszeresen sportolók, illetve az aktív mozgást igénylő munkát végzők és rendszeresen sportolók.

Forrás: Thinkstock

Az eredményeket összegezve kiderült, két és félszer annyi nőt diagnosztizálnak rákkal vagy cisztával azok közül, akik ülőmunkát végeznek, és nem mozognak, mint akik aktív életet élnek.

Ne legyen kifogásod a mozgásra!

Sokan azzal a kifogással élnek, hogy nincs idejük edzőterembe járni. Ne tartozz közéjük! Akár otthon is végezhetsz edzést karra, combra, hasra, hátra. Íme, néhány szuper gyakorlat!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.