Készülj fel! A pasid aputestesedése elkerülhetetlen

Forrás: Thinkstock -
terhesség aputest pasi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A mostanában trendi aputestről megoszlanak a vélemények. Mint kiderült, az apukák testtömegindexe átlagosan 2,6 százalékkal gyarapodik már az első gyermekük születésekor – állítják a szakemberek. 
Forrás: Thinkstock

A kismamák tudják, mekkora kihívást jelenthet számukra, hogy csinosak maradjanak, és szülés után az áldott állapot ideje alatt megváltozott testüket ismét szépre formálhassák. Egy kutatásból azonban kiderült, hogy a párjuknak sem árt odafigyelniük a derékbőségükre.

A kutatók 10 000 önkéntes férfit kísértek figyelemmel és vizsgáltak két évtizeden keresztül, egészen tinédzser koruktól a harmincas éveik elejéig.

Akik családot alapítottak, lényegesen nagyobb eséllyel híztak meg, váltak tohonyává, és tűntek el az esetleges kockák a hasukról az első gyermekük születése után.

A gyermektelenek ezzel szemben még fogytak is egy keveset – valószínűleg több idejük volt magukra.

Mindenért a maradékok okolhatók?

Az American Journal of Men’s Health című szakfolyóiratban megjelent eredmények alapján az apák súlygyarapodása már egészségügyi problémákat okozhat.

Forrás: Thinkstock

„Minél többet híznak és minél magasabb a BMI-jük, annál nagyobb náluk a szívbetegség, a cukorbetegség, illetve a rák kialakulásának kockázata” – fogalmazott a kutatást vezető dr. Craig Garfield, a chicagói Northwestern University munkatársa.

A szakértők nem vizsgálták a testsúly és a szülői lét pontos összefüggését, ám dr. Garfield szerint az életmód megváltozása valószínűleg szerepet játszik a dologban, illetve az, hogy általában a szülők (apukák) eszik meg a gyerekek után a maradékot.

Az aputestűek tették híressé a 19 éves lányt

Mackenzie Pearson a Clemson Egyetem másodéves hallgatója, aki saját szóösszetételével turnézza végig az amerikai sajtót. Ő fertőzte meg a világot a #dadbod őrülettel, pedig tulajdonképpen semmit sem akart, csak leírni a teljesen átlagos férfit.

Hoppá! Meglepő fordulat: igazi aputestet villantott Berki Krisztiánhttp://www.life.hu/ez-zsir/20150616-hoppa-meglepo-fordulat-igazi-aputestet-villantott-berki-krisztian.htmlNagyon furcsa fotót tett közzé a Facebook-oldalán az Éden Hotel egykori műsorvezetője.Ez Zsír!--Ilyen egy igazi has a terhesség utáni hetekben - nem olyan, mint Heidi Kluméhttp://www.life.hu/csalad/20150723-ilyen-egy-igazi-has-a-terhesseg-utani-hetekben-nem-olyan-mint-heidi-klume.htmlNem ritka, hogy a szupermodellek, színésznők a terhességük után néhány nappal már régi formájukban villognak. Egy "hétköznapi" nőnek ennél sokkal nehezebb a szülés utáni alak visszanyerése.CsaládOrigoA terhesség alatti genetikai teszt kimutathatja a kismamában a rákothttp://www.life.hu/drlife/20150720-a-terhesseg-alatti-genetikai-teszt-kimutathatja-a-kismamaban-a-rakot.htmlA terhesség alatti genetikai tesztek rendellenességet kimutató eredményei nem mindig jelentik azt, hogy valóban baj van a magzattal, ellenben ezek a tesztek bizonyos esetekben kimutathatják az anyában jelenlevő rákos megbetegedéseket.Dr. Life--Ezért nem szexel terhessége alatt Naya Riverahttp://www.life.hu/intim/20150616-naya-rivera-a-glee-szinesznoje-nem-szexel-terhessege-alatt.htmlA Glee színésznője szerint - aki egyébként első gyerekét várja férjével, Ryan Dorseyval - terhesen szexelni nagyon furcsa, így inkább nem is erőlteti a dolgot.Intim--Kisfiú és álterhesség? Kim Kardashian kiakadthttp://www.life.hu/csalad/20150611-kim-kardashian-megelegelte-a-terhessegere-vonatkozo-talalgatasok-es-twitteren-akadt-ki.htmlA valóságshow-sztár megelégelte a terhességére vonatkozó találgatásokat. Végre ő maga öntött tiszta vizet a pohárba.Család--Döbbenetes! Terhességi tünetnek diagnosztizálták az orvosok a rákothttp://www.life.hu/news/20150506-terhessegi-tuneteknek-diagnosztizaltak-az-orvosok-a-rakot.htmlErős görcsöktől és hányingertől szenvedett második terhessége alatt Samantha Beaven, akiről később kiderült, méhnyakrákja van.NewsThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.