Az aputestben a világon semmi (szexis) nincs és nem is volt

Forrás: Thinkstock -
fashion week testképzavar Leonardo DiCaprio testsúly aputest trendi férfiak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Úgy szeretnék 19 éves lenni, hogy megalkossak egyetlen összetett szót, ami valójában semmi olyat nem ír le, ami az újdonság erejével hatna, de legalább nevet ad egy jelentéktelen jelenségnek. Melyet aztán egymás kezébe adnak a világ hírportáljai, fordítják le saját nyelvükre lelkes hírszerkesztői, és kiáltják ki, mint a 2015-ös nyár slágerszavát.

Ki vagy és mit akarsz?

Mackenzie Pearson a Clemson Egyetem másodéves hallgatója. Ő az, aki megfertőzte a világot a #dadbod őrülettel, mellyel tulajdonképpen semmit sem akart, csak leírni a teljesen átlagos férfit. Mára akkora sztár lett, hogy interjúkat készítenek vele arról, mégis hogyan találta ki ezt a csodát. A szőkeség pedig erre azt válaszolja, hogy már hallottam valahol korábban, mielőtt októberben leírtam volna egy esszében...

Mackenzie Pearson csak egy átlagos 19 éves lány volt. Azán leírta, hogy aputest. Forrás: Instagram/Mackenzie Pearson

Valamire akkor is fel kell húzni

Valamire akkor is fel kell húzni - mondhatta annak a szerkesztőnek a főnöke, aki először eldöntötte, ráharap erre a kis semmiségre, és világméretű hájplavinát indít el vele. Már csak mögé kellett kreálni egy teóriát, amire aztán rá lehet húzni, és akkor nagyot fog szólni. Ez pedig végül a férfitestkép kérdésköre lett, mondván ez a téma mindig csak a nők alakjával kapcsolatban merül fel.

Mondjuk tényleg. Nem telik el hónap anélkül, hogy fel ne ütné a fejét egy újabb trend, ami a természetes szépséget, önmagunk elfogadását és a photoshop-trükkök elítélését hirdeti. Olyan irányzatok ezek, melyek a valóságot éltetik, és azt sugallják, mindenki érezze jól magát a bőrében úgy, ahogy van. De vajon mi lesz a férfiak lelkével? (Ajánlott irodalom: Elnézést, mióta van a férfiaknak lelkük?)

Olyan jók ezek...

Megnyugtató látni igazi nőket meztelenül. Szeretjük, amikor Instagram-kampány indul a striákért, mert a mi csípőnkön is ott meredeznek a terhességi csíkok. Imádjuk, amikor egy blogger és egy fotós összefog, hogy egy rendhagyó projektben mutassák meg, hogy festenek a valódi nők, akiket (sajnos) nem látni az újságokban, a reklámokban. Üdvözöljük, amikor az American Eagle fehérneműgyártó szembeszáll a Victorias Secrettel, és hadat üzen az angyalház tökéletes modelljeinek. Amikor hús-vér nőket fotóz tavaszi kollekciójához, akik végül retusálás nélkül kerülnek a márka kampányába. Baj akkor van, ha a reklámok minket, mi pedig önmagunkat áltatjuk ezzel az egésszel. (Ajánlott irodalom: Dagad a botrány a ducitrendek körül)

És akkor jött Leo

Megvolt tehát a tökéletes szókapcsolat, a hozzá társított jelentés és a mögöttes tartalom. És erre mit ad isten, Leonardo DiCaprio fogta magát, egy szál törcsiben kiállt St. Tropez-ban a yachtja oldalába, belenézett egy paparazzi kamerájába, és bumm, így lett a Chocapic. Vagyis, tudtán kívül ő lett a már-már amúgy is bimbózgató aputestkampány zászlószhajója/reklámarca/reklámteste, akinek tálalásában tökéletesen bekajálta a világ a nagy semmit. Hogy milyen trendi ez, milyen szexi, milyen menő az, aki aputestű, a képillusztráció pedig nyilván a törölközőbe csavart Leo volt. (Például az Elite Daily-n, vagy épp a CBC oldalán.)

Forrás: Northfoto

Zárójeles megjegyzés:

A Daily Mail szerint a DiCaprio régiúj barátnőjével, a 22 esztendős Toni Garrn német származású VS modellel múlatta az időt azon a bizonyos luxushajón, akit ez elmúlt két évben kábé rommá csalt. Ezt csak onnan tudjuk, hogy amikor a színész tavaly novemberben betöltötte a 40-et, csokorba szedtük a nőket, akik megvoltak neki az elmúlt 20 évben. A lista itt érető el, de pár nevet azért említsünk meg. Csak a híresebbeket: Erin Heatherton, Blake Lively, Bar Refaeli, Sienna Miller, Gisele Bündchen, Bijou Phillips, Amber Valletta, Liv Tyler, Eva Herzigova, Naomi Campbell, Kate Moss, Laetitia Casta, Karlie Kloss, Margot Robbie.

Szándékolt antiadoniszok?

Előbb utóbb minden cikk el kell, hogy jusson oda, mit is tudnak valójában az aputestű hímek. Vagyis a Leo és Adam Sandler-félék, mert pár portál őt is felhozta Jason Segel és Seth Rogen mellett, amikor a téma kapcsán képgalériát készítettek a nem feltétlenül átlagos testalkatú, hanem annál egy fokkal nagyobb és mackósabb hollywoodi színészekről.

Forrás: Thinkstock

Szóval aki ezentúl #dadbod hashtaggel akar nyomulni az Instán, annak nagyjából nem kell tennie semmit. Nem szükséges a szakáll, a fejsze, avagy a kockás ing, mint legutóbb a #lumbersexual őrületnél. (Ajánlott irodalom: Akkor szexi a favágószexuális, ha szálkás.) Nincs tehát bemeneti követelmény a képzeletbeli aputestklubba, így mindenki alanyi jogon taggá válik, amennyiben teljesen átlagos kinézetű, nem túl vékony, nem izmosra gyúrt, ergo nem jár edzeni, de nincsen sörhasa. Aki hébe-hóba sportolgat, ha van kedve, vagy muszáj, ha hívják a haverok, esetleg ha futni kell a gyerek után. Szeret és tud enni, boldog, kiegyensúlyozott, vagyis egy teljesen egyszerű férfi.

A végén mindenki csokit kap

A legjobb ebben az egész aputestségben, hogy mindenki szeret mindenkit. A nők az aputestűeket, az aputestűek saját magukat és egymást, vagyis tiszta win-win. Nincs kirekesztés, ujjal mutogatás, csúfolódás, sárdobálás. Megvan a valahova tartozás érzése a Maslow-piramisból, a pasik közösséget érezhetnek DiCaprióval a testüket illetően, ami sose rossz, a csajok pedig boldogok, mert trendibb csávóval járhatnak most, mint múlt kedden. Ráadásul egy füst alatt letudtuk a férfiak állítólagos testképzavarának közösségi kérdését is a 2015-ös évre. Apám, de jó!

Mackóval az ágyban: miért nem kellenek a tökéletes testű pasik?

Egy felmérés szerint a nők 75%-a tökéletes testű pasi helyett inkább mackósabb testalkatú szeretőt választ az ágyban. Ami azért fura, mert ugyanezeknek a csajoknak a saját testükkel szemben az az elvárása, hogy minél fittebb és tökéletesebb legyen. Kézenfekvő gondolat lenne tehát, hogy a tökéletes testű nő megkeresse a párját, és együtt kápráztassák el a világot... de nem.

Biztosan te is gyakran látod az utcán, hogy csinos, karcsú nők teltebb pasival kavarnak. Egy városi legendának ezzel kapcsolatban már utánajártunk, de most a lelki mozgatórugókra fókuszálunk. Vajon mi nők miért is utasítjuk el a tökéletes hímet? A válasz itt keresendő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.