Megható! Konyhaasztalon élesztették újra a kisbabát: fotó!

fotó kisbaba megható újraélesztés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Idő előtti szüléshez riasztották néhány napja a fővárosi mentőket egy 24 és fél hetes terhes kismamához. 

A mentő munkatársait a síró nagymama fogadta: a gyermek már megszületett, de úgy látja, halott. Az ápoló és a sofőr berohantak a lakásba, ahol az anya sokkos állapotban ült, lába között az élettelennek tűnő gyermekkel. Azonnal kellett cselekedniük: átvágták a köldökzsinórt, konyhaasztalra tették és lámpával melegítették a baba testét, és oxigént adtak neki - de az anyára is volt gondjuk, nála shockfektetést alkalmaztak - írja az Origo.

Forrás: Facebook/OMSZ

Az időközben a helyszínre érkező Peter Cerny Koraszülött Alapítvány mentőkocsija már stabil állapotban vitte kórházba anyát és gyerekét - számol be az esetről Facebook-oldalán az Országos Mentőszolgálat.

Az OMSZ ezúttal név szerint is bemutatja a mentésben résztvevő munkatársakat: Papp Márió ápoló, Németh Péter gépkocsivezető, Lénárt Dávid mentőtiszt, pesterzsébeti állomásvezető, Galgó Pál gépkocsivezető mentőtechnikus és Orosz Máté szakápoló, tiszthallgató vett rész az életmentő akcióban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.