Fél a mellráktól, ezért 1 éve nem használ dezodort egy fiatal lány

mellrák izzadás egészség dezodor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 22 éves lány attól félt, hogy az izzadásgátló szerektől nagyobb eséllyel kaphat mellrákot. Ezért teljesen kiiktatta az életéből a dezodorokat. 

Elyse Brautigam 2015 októberében úgy döntött, hogy nem használ többé dezodorokat, mert bizonyos tanulmányok szerint hozzájárulhatnak a mellrák kialakulásához. A lány semmilyen más alternatív módszert sem alkalmaz, helyette inkább az étrendváltoztatás mellett döntött.

Ételeit vegán életmód szerint állítja össze, vagyis csakis növényi alapanyagokból készült finomságokat fogyaszt. Tapasztalatai szerint ennek köszönhetően egyensúlyba került a hormonháztartása, és ezzel együtt

a testszaga is megszűnt.

Képünk illusztráció Fotó: Ben Hopper

Elyse hetente többször is sportol, vagyis ki van téve az erős izzadásnak, mégsem küzd a kellemetlen szagokkal. Hogy lehet ez?

Olyan nyers ételeket fogyaszt, amelyeknek semmilyen szaga nincs, vagyis a cukros és feldolgozott fogások egyáltalán nem jöhetnek szóba. „Ha a bevitt tápláléknak nincs erős illatanyaga, akkor a verejtéknek sem lesz."mesélte el az Independentnek, miközben elégedetten mutatta meg borotválatlan hónalját. YouTube csatornáján rengeteg követő figyeli a tevékenységét, akiknek rendszeresen videókat is készít a tapasztalatairól, élményeiről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.