Sztárok, akik pontosan tudják, min megy most keresztül Kanye West

Iggy Pop öngyilkos idegösszeomlás Courtney Love öngyilkosság Britney Spears Charlie Chaplin pszichiátria beteg Sinead O'Connor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A világszerte ismert rapper november végén került kórházba kimerültség és idegösszeroppanás miatt. Kanye West a hírek szerint azóta otthon lábadozik, és továbbra is kezelés alatt áll. A Life.hu most összegyűjtötte azokat a hírességeket, akik néhány évvel ezelőtt ugyanazon mentek át, mint Kim Kardashian férje.

Iggy Pop

A punk keresztapjaként emlegetett énekes még a The Stooges frontembereként lépett színpadra 1973-ban Kansas Cityben, ahonnan végül Alice Coopernek kellett a sürgősségire szállítania, miután az egész testét összevágta, amikor üvegszilánkokon csúszkált.

Iggy Pop Forrás: AFP

Az igazi mélypont azonban csak a zenekar feloszlása után jött el: Iggy Pop ezután önként jelentkezett egy Los Angeles-i pszichiátriára. Az énekes kevés látogatóinak egyike volt David Bowie, akivel együtt végül Berlinbe ment megtisztulni és újjászületni.

Sinead O'Connor

Valószínűleg sokan emlékeznek arra az immár legendássá vált momentumra, amikor az énekesnő a Saturday Night Live élő műsorában tépte össze János Pál pápa fényképét előadása közben. Nem sokkal később beszélt a Prince-hez fűződő kapcsolatáról, amely állítólag olyannyira nem volt jó, hogy meg is ütötte.

Sinead O'Connor Forrás: AFP

A bipoláris zavarai, amelyet Sinead O'Connor 10 éven át tartó idegösszeroppanásnak hívott, csak később kezdődtek el. Ennek egyik csúcspontja volt az a 2012-es, Twitteren közzétett bejegyzése, amelyben pszichiátriai segítségért könyörgött. Aztán az énekesnőnek kétszer is nyoma veszett, a legutolsó előtt ráadásul azt is bejelentette, hogy öngyilkos lesz. A hatóságok végül épségben megtalálták, és egy időre orvosi felügyelet alatt tartották.

Courtney Love

Kurt Cobain özvegye valamikor férje tragikus halála és lánya felügyeleti jogának elveszítése után indult el azon a bizonyos lejtőn. Mindezek után éveken át hallatott magáról egyre nagyobb és figyelemfelkeltőbb botrányai által: ezek egyik leghírhedtebbike volt, amikor 2004-ben a fotósok előtt felhúzta a blúzát és megmutatta a mellét.

Courtney Love Forrás: AFP

A 40. születésnapján pedig egy New York-i kórházba szállították az énekesnőt. Bár később tagadta, hogy idegösszeomlása lett volna, a médiát nem sikerült meggyőznie igazáról.

Courtney Love, a zűrös özvegy

Courtney Love már 3 évesen a woodstocki koncerteken "tombolt", 14 évesen pedig a rúdon tekeregve szórakoztatta a férfiakat. Mindig is tett az emberek véleményére, és ez ma sincs másként. Élete leginkább egy véget nem érő hullámvasútnak tűnik, de a jelek szerint ez cseppet sem zavarja. A szőkeséget továbbra sem a Hole együttes gitáros-énekeseként ismerik, inkább szaftos sztorik és botrányok kétes főszereplőjeként. A Life.hu róla szóló cikkéért kattints ide!

Charlie Chaplin

A legendás némafilmes színész 35 éves volt, amikor teherbe ejtette a mindössze 15 éves Lita Greyt. Chaplin viselkedése azonban a fiatal lány második terhessége után vált nagyon furcsává és kiszámíthatatlanná, majd romokban heverő házassága és Lita által perverznek való titulálása után 1927-ben idegösszeomlása lett, és öngyilkosságot kísérelt meg azzal, hogy megpróbált kiugrani ügyvédje lakásának ablakából.

Charlie Chaplin Forrás: Wikipédia

Chaplin később azt nyilatkozta, hogy attól félt, nem tud többé játszani. Szerencsére nem így történt: 1931-ben mutatták be a Nagyvárosi fényeket, majd '36-ban a Modern idők című némafilmjét.

Britney Spears

A pop hercegnője 2007-ben kezdett súlyos pszichotikus tüneteket produkálni, majd omlott össze teljesen, miután válságba jutott Kevin Federline-nel kötött házassága után. Bugyi nélkül mutatkozott, kopaszra borotválta a fejét, zavarodottan és kiszámíthatatlanul viselkedett.

Britney Spears Forrás: AFP

A sztár 2008-ban egy Los Angeles-i pszichiátriára került. Britney később összeszedte magát, és még ugyanebben az évben visszakapta elvesztett jogainak egy részét, majd 2008 végén megjelent Circus című albumával ismét visszaszerezte méltó helyét a legnagyobb sztárok között.

Az internet azonban nem felejt: a tarkopaszra borotvált énekesnőről készült döbbenetes felvétel azóta az egész világot bejárta - alább te is megnézheted:

Mi van a csillogás mögött?

Gazdagok, híresek, sokan csodálják őket, és mindenük megvan, amiről az ember álmodhat. A hírnévvel járó feszültségeket vagy a gyerekkori traumákat azonban ők sem mindig tudják kezelni: a Life.hu itt gyűjtötte össze azokat a hírességeket, akik súlyos depresszióval küzdöttek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.