Így élnek ma az egykori sziámi ikrek: fotók!

Forrás: Children's Hospital of Philadelphia -
operáció ikrek szétválasztás műtét sziámi ikerpár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egyik legveszélyesebb eset, mikor két ember a koponyájánál van összenőve. Ez a két kislány azonban a szerencsének és az orvostudománynak hála túlélte a szétválasztó operációt. 

A philadelphiai Gyermekkórház orvosai júniusban választották szét azt a két kislányt, akik a koponyájuknál összenőve érkeztek a világra. A műtét rendkívül kockázatos volt, és 11 órán át tartott. Azóta már eltelt 5 hónap, és szerencsére olyan jól vannak, hogy a Hálaadást már otthon tölthetik Észak-Karolinában.

A lányok összenőtt koponyákkal sosem élhettek volna teljes életet Forrás: Children's Hospital of Philadelphia

A kicsik 2016. július 24-én születtek, természetesen császármetszéssel. Az első egy évet majdnem végig így kellett tölteniük, hiszen már 11 hónaposak voltak, mikor biztonsággal belevághattak a szétválasztó műtétbe.

Abby nehezebben gyógyult, de szerencsére már ő is készen áll a hazatérésre Forrás: Children's Hospital of Philadelphia

Erin és Abby azonban nem egyformán gyógyultak. Erin esete könnyebb volt, ugyanis az ő koponyája kevésbé volt érintett, mint Abbyé. Az orvosok azonban már a műtét előtt elmondták, hogy nincs 100%-os garancia. Valószínűleg az operáció sikeres lesz, de az is megtörténhet, hogy

akár mindkét kisbaba életét veszti

a beavatkozás során.

A beavatkozás kockázatos volt, akár meg is halhattak volna Forrás: Children's Hospital of Philadelphia

"Elég ijesztő volt ezzel az eshetőséggel is számolni. De nem engedhettük, hogy a félelmeink vezéreljenek minket, ugyanis a műtét nélkül mindkét lány élete szenvedés lett volna az elsőtől az utolsó napig" - írta meg a DailyMail.

Így néznek ki ma a 10 évvel ezelőtt született sziámi ikrek: videó!

Abby és Isabelle élete igen különleges, hiszen sziámi ikrekként születtek, akiket rendkívül veszélyes volt szétválasztani, de sikerült: így élnek ma...

A hideg időjárás hatással van a testedre: íme, 5 dolog, ami megtörténhethttp://www.life.hu/drlife/20171122-a-hideg-idojaras-5-hatasa-a-testre.htmlVisszafordíthatatlanul közeledik a tél, a fagyos, szürke, borongós idő pedig nemcsak az emberek kedvére van hatással, hanem a szervezetre is. A hideg idő furcsa dolgokat művelhet a testtel, íme, 5 dolog, ami megtörténhet a szervezetünkkel a mínuszok alatt. Dr. Life--Akkorát élvezett a férfi, hogy reggelre megromlott a látása (18+)http://www.life.hu/drlife/20171122-orgazmusa-miatt-romlott-meg-a-ferfi-latasa.htmlGondolnád, hogy egy gigantikus szexélmény akár a látásodba is kerülhet? Ez a férfi egy pillanatra átélte a pánikot, de szerencsére rendbe jött. Dr. LifeThinkstock5 tipp a fáradt szemek ellenhttp://www.life.hu/drlife/20171106-tippek-a-faradt-szemek-ellen.htmlA fáradt szem alatt megjelennek a karikák, de jellegzetes tünet a szemszárazság is. Hogyan védekezhetünk ellene? Íme, néhány szuper tipp! Dr. Life--Kim Nobel az anya, akinek 20 különböző személyisége vanhttp://www.life.hu/drlife/20171121-kim-nobel-az-anya-akinek-20-kulonbozo-szemelyisege-van.htmlKim Nobel kívülről egy átlagos nőnek tűnik, de igazából 20 különböző személyiség lakozik a testében. Az élete nem könnyű, hiszen sem a párkapcsolatok terén, sem pedig a gyermeknevelésben nem segítette őt, sőt el is vették tőle a lányát. Dr. LifeOrigoPuffadásnak hitte a terhességét Casey Batchelor http://www.life.hu/drlife/20171121-casey-batchelor-azt-hitte-felpuffadt-pedig-valojaban-terhes.htmlA gyönyörű modell úgy tűnik nem sok alapismeretet szedett össze élete során a női szervezet működéséről, hiszen simán puffadásnak nézte a terhességét. Dr. LifeOrigoPikkelysömör: az alattomos bőrbetegség, ami még mindig bujkálásra készteti az emberekethttp://www.life.hu/drlife/20171030-a-pikkelysomorrel-elok-varhato-elettartama-mintegy-4-5-evvel-rovidebb.htmlMég ma is sok tévhit él az emberekben a pikkelysömörről. Az egyik ilyen, hogy fertőző-e ez a bőrbetegség. Vannak, akik speciális diétával és öngyógyítással próbálják meg kezelni a tüneteket, pedig a legfontosabb, hogy időben szakorvoshoz kerüljön a beteg. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.