Makk egészséges, a 97 éve dohányzó asszony

Forrás: AFP/AMAN ROCHMAN -
egészség cigaretta dohányzás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Batuli Lamichhane orvosi csodának számít. 114 évesen is teljesen egészséges, pedig 97 éve dohányzik. 

A 114 éves nepáli asszony nem tagadja, hogy már 97 éve dohányzik, ráadásul nem is keveset. Naponta 30 szál cigarettát szív el, ami közel két doboznak felel meg. Az 1903. márciusában született idős nő azonban a rossz szokása ellenére makk egészséges.

Sosem akart leszokni a dohányzásról, ugyanis véleménye szerint ez is hozzájárul az egészségéhez Forrás: AFP/AMAN ROCHMAN

Azt is elárulta, hogy nem bolti cigarettát szív, hanem magának készíti a szálakat dohánylevelekből. A környezetében sorra halnak meg az emberek, a szomszédságában és a családjában is szinte már mindenkit eltemetett. Öt gyermeke közül már négy elhunyt, még egyetlen fia van életben, aki jelenleg 87 éves. Többen is kíváncsiak voltak arra, hogy Batuli szerint mi a hosszú élet titka:

"A mai emberek életében túlságosan sok a stressz. És aki nem tud ezzel megbirkózni, nem tudja megfelelően kezelni, az nem fog sokáig élni" - mondta az asszony, akinek a fotóit itt tudod megtekinteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.