Cynthia Zamora ráktúlélőnek a combjából készítettek új nyelvet

Forrás: Youtube/ UC San Diego Health -
műtét comb nyelv rák
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokkot kapott Cynthia Zamora, amikor orvosai nyelvrákkal diagnosztizálták: sajnos műtéti beavatkozásra is szükség volt, így egy évig sem beszélni sem enni nem tudott. Combjából készítettek számára új nyelvet. 

Sem beszélni, sem enni nem tudott Cynthia Zamora azután, hogy az orvosok kivettél nyelvének nagy részét. A kaliforniai nőt ugyanis nyelvrákkal diagnosztizálták, a kemoterápiás kezelések mellett pedig kénytelenek voltak műtéti beavatkozást is elvégezni az orvosok a javulás érdekében. A nőt természetesen sokkolta a helyzet, de hamar kiderült, hogy van remény: egy új eljárásnak köszönhetően kaphat új nyelvet.

Cynthia Zamora ráktúlélőnek a combjából készítettek új nyelvet Forrás: Youtube/ UC San Diego Health

A kaliforniai egyetem orvosai a combjából készítettek új nyelvet Cynthiának. Így közel egy évvel a műtét és a komoly rehabilitáció után már képes beszélni és rágni is az 57 éves nő. Ugyan egyelőre limitált a szótára, és csak az édes valamint a sós ízeket érzi, így is boldog, hogy végre ehet - írja a Daily Mail.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.