Volt már dolgod ágyi poloskával? Mutatjuk, hogy néz ki a csípése

csípés ágyi poloska poloska bútor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Van, hogy csak hetek múlva jelentkeznek a csípések, ha ágyi poloska kóstolt belénk az éjszaka folyamán. Könnyű azt hinni, hogy allergiás kiütésekről van szó, ám van, amiből egyértelműen tudhatjuk: alattomos kártevővel van dolgunk.

Nemcsak a bútorokban, hanem bármilyen textíliában, járműben, bőröndben megtelepedhetnek az ágyi poloskák. Leggyakrabban azonban valóban a bútorokban rejtőznek, hiszen itt lehetnek legközelebb a táplálékforráshoz, azaz az emberhez.

A kis rovarok a kiszívott vérrel táplálkoznak, a csípésre nem ébredünk fel az éjszaka folyamán. Éjjel a legaktívabbak, azokat a részeket keresik, amelyeket nem fed el a takaró, így akár az arcunkat is megtámadhatják. Az Egészségkalauz cikke szerint a csípés kerekded, nem emelkedik ki a bőrfelületből, gyakran kipirosodik és viszket. Ám vannak esetek, amikor nem jelentkezik azonnal, akár 1-2 hét is eltelhet a csípés után. Éppen ezért sokan allergiás kiütésnek vélik.

Több csípés van egy helyen, ha ágyi poloskával van dolgunk Forrás: Shutterstock

Felismerhetjük arról, hogy több csípés is található ugyanazon a helyen. De meg kell vizsgálnunk az ágyakat, kanapékat is. Keressük a jellegzetes kis fekete pontokat, melyeket a poloskák ürüléke és a halott rovarok tetemei hagynak. De árulkodó lehet az is, ha édeskés szag van a lakásban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.