Kijózanító szavak: ezeket mondják a leggyakrabban az oltatlanok az intenzív osztályon

Forrás: 123rf.com -
járvány oltatlanok oltás koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Orvosok és ápolónők számoltak be arról, hogy rengeteg oltásellenes változtatja meg a véleményét a járványról miután kórházba kerül, különösen akkor, ha súlyos állapotban van. 

Egy Covid-osztályos kórházi élmény után sokan már nem érvelnek az oltás ellen, ellenkezőleg, megbánják, hogy nem oltatták be magukat. Persze, olyan esetekről is beszámoltak, amikor valaki még a lélegeztetőgépre kerülés előtt is tagadja a vírust:

"Nem fogom megengedni, hogy rajtam kísérletezzenek", "Hadd döntsem már el én, miben akarok meghalni", "Ha beoltottak volna, már meghaltam volna korábban".

Azonban a kórházi tartózkodás többeket késztet arra, hogy átértékeljék a járványhoz fűződő gondolataikat:

"Nem gondoltam volna, hogy tényleg veszélyes", "Ha ezt tudom, eszembe nem jutna bagatellizálni vagy tagadni a problémát", "Eddig nem voltam beteges, sportolok... és mégis".

Koronavírus, illusztráció Forrás: 123rf.com

A Ripost kiszúrta egy Covid-osztályon dolgozó ápolónő Facebook posztját, melyben a nő a tapasztalatiról beszél:

"A délelőtti beáramlásban érkezett betegek nagyobb részét haza tudtuk engedni, de sokan sajnos kórházi kezelésre szorultak. Többen sírva hívták fel rokonaikat, hogy félnek, és bent kell maradniuk a kórházban. Riadtan néznek ránk, és félve teszik fel a kérdéseiket: »Nővérke, meg fogok gyógyulni? Meddig kell gépen lennem?« Mindenkit biztatunk és mindenkivel eltöltünk pár percet. Azok, akik hazamehetnek, szintén kétségbe esve keresik a lehetőséget, hogy beszélhessenek velünk. Mindegyiket úgy engedjük el, hogy a lelkükre kötjük: ha úgy érzi, hogy rosszabbul van, azonnal jöjjön be! Ne feküdjön sokat a hátán, ha tud, forduljon az oldalára és hasra. Szedje rendesen a felírt gyógyszereket, és igyon bőségesen folyadékot, egyen, amennyit tud, és ígérje meg, hogy mentőt hív, ha baj van, ha rosszabb! Ígérje meg!"

Tünetkereső

Nézd meg, milyen betegségre utalhatnak a tüneteid! Az alkalmazás segítségével megtudhatod, hogy milyen egészségügyi problémára utalhatnak a panaszaid. A tünetkereső eléréséhez kattints IDE!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.