A legújabb diéta: Hiába eszel, karcsúbb leszel! (étrenddel)

diéta étrend fogyókúra evés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egész New York erről beszél! Egy amerikai dietetikus ugyanis megalkotta a tökéletes fogyókúrát, amivel akár 8 kilótól is megszabadulhatsz mindössze két hét alatt! Górcső alá vettük, mit ígér a New York-diéta, sőt szakértőnk azt is elárulja, valóban hatásos-e!

iStockPhoto
iStockPhoto
fogyókúrát

energiafelhasználásának

Reggeli

Ha eddig müzlivel vagy valamilyen péksüteménnyel indítottad a napot, ezen változtatnod kell! A dietetikus szerint ez nem tartalmaz elég fehérjét, ami pedig nagyon fontos reggelente! David Kirsch ezért kifejlesztett egy proteinbombát. A shake-hez 3 dl szénsavmentes ásványvízre, 5 jégkockára és 1 evőkanál csokis vagy vaníliás tejsavó tartalmú proteinporra van szükséged. Ezt turmixold össze alaposan, majd azonnal iható.

Tízórai és uzsonna

Kávé és sütemény? Eszedbe se jusson - legalább két hétig! Hogy fenntartsd az anyagcseréd egyensúlyát, semmi esetre se hagyd ki a tízórait vagy az uzsonnát. Válassz valamilyen fehérjében gazdag finomságot, például egy joghurtot, egy maréknyi olajos magvat, egy adag zsírszegény sajt- vagy tojássalátát.

Ebéd

A nap legkiadósabb étkezése legyen az ebéd! Fel kell töltened magadat délidőben elegendő kalóriával, hogy bírd az estig tartó strapát. Szereted a halat vagy a szárnyasokat? Remek! Ezek kiváló sovány fehérjeforrások, amik ráadásul salátával vagy zöldségkörettel is nagyon finomak. De legyél óvatos, napi egy teáskanál olívaolajnál több zsiradék nem megengedett, ezért a salátához inkább ecetes öntetet válassz.

Vacsora

David Kirsch azt ajánlja, hogy úgy fejezd be a napot, ahogy elkezdted: egy fehérjeshake-kel. Ha ennél sokkal éhesebb vagy, egyél egy tányér salátát tojással, hallal vagy sovány baromfihússal.

Tipp: Új év, új test - Kövesd velünk Melinda fogyását!



Étrend:

1. nap:

Reggeli: proteinshake
Tízórai: tojássaláta
Ebéd: csilis pulyka zöldsalátával
Uzsonna: 0%-os gyümölcsjoghurt
Vacsora: proteinshake vagy fűszeres csirkemell párolt brokkolival

2. nap: Már a diéta második napján érezheted, hogy mennyivel fittebb vagy! Ezt a rengeteg energiát a sok-sok fehérjének köszönheted.

Reggeli: proteinshake
Tízórai: egy marék pirított mandula
Ebéd: bazsalikomos pulykacsíkok zöldsalátával
Uzsonna: sovány csirkesaláta
Vacsora: proteinshake vagy csilis pulyka

iStockPhoto
iStockPhoto

3. nap: A testednek sok vízre van szüksége ahhoz, hogy az anyagcseréd a megfelelő ritmusban működjön és lobogva égesse a kalóriákat. Ezért vezesd be mától, hogy minden étkezés előtt megiszol egy-két pohár vizet!

Reggeli: David proteinshake-je
Tízórai: sajtos omlett
Ebéd: fokhagymás pirított garnéla friss zöldsalátával
Uzsonna: gyümölcsös tejturmix
Vacsora: proteinshake vagy párolt zöldségek sült csirkemellel

4. nap: Sokkal hatásosabb lesz a diéta, ha sportolsz is. Persze nem kell maratont futni minden reggel, de néhány tornagyakorlatot elvégezhetsz. Ráadásul ha reggeli előtt edzel, több zsírt égethetsz el, és az anyagcseréd is felgyorsul.

Reggeli: proteinshake
Tízórai: zsírszegény joghurt
Ebéd: tonhal szezámos bundában rántva zöldségkörettel
Uzsonna: lágytojás pirítóssal
Vacsora: proteinshake vagy sült lazacfilé zöldsalátával

Neked melyik diéta vált be?



5. nap: Az ideális testsúly eléréséhez nagyon fontos, hogy élvezd is a diétádat. Ezért ma rúgj ki a hámból, vacsorázz a barátaiddal egy étteremben.

Reggeli: proteinshake
Tízórai: egy maroknyi diákcsemege
Ebéd: csilis pulykasült
Uzsonna: proteinshake vagy sovány sajtok
Vacsora: ha kínai étteremben vacsorázol, ne rendelj rizst! Ha olasz vendéglőt választasz, tésztaételek helyett grillezett húst és párolt zöldséget kérj. Görög étteremben pedig halat válassz zöldségkörettel, a tzatziki, a gyros és a muszaka tilos! Japán menüből pedig a szusi mellett dönts, de szigorúan rizs nélkül.

6. nap: Mindig szakíts elég időt az evésre! Étkezés közben csak az előtted lévő tányérra koncentrálj, se tévé, se újság, se telefon. Ha lassan falatozol, nemcsak az ízeket élvezed jobban, hanem automatikusan kevesebbet is eszel.

Reggeli: proteinshake
Tízórai: tojássaláta (két keményre főtt tojást darabolj össze, és keverj hozzá bármit, amit szeretsz, kivéve majonézt)
Ebéd: lazacfilé spenóttal (habarás nélkül) vagy spenótsalátával
Uzsonna: egy maréknyi pirított mandula
Vacsora: proteinshake vagy valamilyen halas saláta

7. nap: Ha túlélted az első hetet, a második már gyerekjáték lesz. Ugye elégedett vagy az eredménnyel? Reggelire jutalmazd meg magadat valami finomsággal!

Reggeli: omlett pulykasonkával
Tízórai: natúr joghurt friss gyümölcsökkel
Ebéd: sült hal párolt zöldségekkel
Uzsonna: sovány sajt almával
Vacsora: proteinshake

8. nap: Haladj magabiztosan a célod felé! Most már látod, hogy a diéta valóban hatásos és egyszerű, így eszedbe se jusson feladni a küzdelmet a felesleges kilók ellen!

Reggeli: proteinshake
Tízórai: gombás omlett
Ebéd: párolt lazac salátával
Uzsonna: zsírszegény gyümölcsjoghurt
Vacsora: proteinshake vagy paradicsomsaláta csirkemellcsíkokkal

9. nap: Ma tarts shake-napot! A reggeli mellett a vacsorád is ez legyen. Ha reggel és este is feltankolsz fehérjéből, a szervezeted zsírégető turbófokozatra kapcsol.

Reggeli: proteinshake
Tízórai: egy marék földimogyoró
Ebéd: borsos csirkemellcsíkok paradicsomszósszal
Uzsonna: zöldsaláta pirított pulykahússal
Vacsora: proteinshake

iStockPhoto
iStockPhoto

10. nap: A stresszhormonok is hibásak abban, ha van némi úszógumid, ezért tanuld meg kezelni és levezetni a benned felgyülemlett feszültséget. Például tornázz, jógázz vagy meditálj mindennap. De egy jó könyv vagy film is csodákra képes.

Reggeli: proteinshake
Tízórai: sajttál sovány fajtákból
Ebéd: lazac paradicsommártásban
Uzsonna: gyümölcsjoghurt cukor nélkül
Vacsora: proteinshake vagy csirkés paradicsomsaláta

11. nap: Az eredmény már szemmel látható! Ráadásul már nemcsak a mérleged mutat kevesebbet, hanem a ruháidon is érezned kell a változást.

Reggeli: proteinshake
Tízórai: sajtos, gombás rántotta
Ebéd: csilis pulyka zöldsalátával
Uzsonna: egy maroknyi aszalt gyümölcs vagy diákcsemege
Vacsora: proteinshake vagy tojásos, lazacos saláta

12. nap: A tojásfehérje nagyon jó zsírégető! Ezért ma minden tojásos fogáshoz üss egy plusz tojásfehérjét!

Reggeli: proteinshake
Tízórai: omlett zöldfűszerekkel
Ebéd: brokkoli-frittata
Uzsonna: cukormentes joghurtital
Vacsora: proteinshake vagy pirított lazac zöldségekkel

13. nap: A célegyenesben vagy! Ma mindenképpen ajándékozd meg magadat egy kis nassolnivalóval, például egy szelet csokoládéval vagy egy pohár vörösborral! Csak hogy kibírd a végéig...

Reggeli: proteinshake
Tízórai: natúr joghurt
Ebéd: csirkemell párolt karfiollal
Uzsonna: saláta naranccsal, mandarinnal keverve balzsemecetes öntettel
Vacsora: proteinshake vagy sült hal zöldsalátával és szójaszósszal

14. nap: Gratulálunk! Végigcsináltad! Hogy az eredmény tartós legyen, minden második héten tarts egy New York-napot a diéta szellemében.

Reggeli: proteinshake
Tízórai: gyümölcssaláta
Ebéd: pulykasült párolt zöldségkörettel
Uzsonna: egy maroknyi diákcsemege vagy pirított mandula
Vacsora: proteinshake vagy szezámmagos csirkecsíkok párolt brokkolival

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]
Györki Niké
, a Life.hu dietetikus szakértőjének véleménye:

Az egészséges és tartós fogyás titka a tudatos életmódváltás. Ez persze hosszú távú célkitűzésekkel jár. A New York-diéta használható eleme az időpontokhoz kötött, rendszeres étkezés, illetve a zöldségfogyasztás népszerűsítése. Azonban reggel nem csak kizárólag fehérjére van szüksége a szervezetünknek. Napunk egészséges elindításához összetett szénhidrátokra van szükség, melyek hosszú távú energiaforrások, így a délelőtt folyamán koncentráló-képességünk és energiaszintünk is megfelelő lesz. Természetesen fehérjékre szükségünk van, mind a 3 főétkezésünkben, így a reggelinkben, ebédünkben és vacsoránkban. Ez a diéta szénhidrátokban rendkívül szegény. Persze nem az a gond, hogy tiltólistára kerültek az édességek, inkább a teljes őrlésű gabonafélék, főzeléknövények hiánya említésre méltóbb. Eredményesen csak úgy fogyhatunk le, ha hosszú távon megváltoztatjuk az életmódunkat, sportolunk, emellett pedig kiegyensúlyozott, vegyes táplálkozást folytatunk, melyben minden tápanyagcsoport a megfelelő arányban van jelen. A diéta összeállításában mindig kérjük dietetikus segítségét, és ne dőljünk be a csodadiétáknak!
Szakértőnktől itt kérdezhetsz!



Figyelem! A diétát csak saját felelősségedre próbáld ki, egyeztess előtte dietetikussal! Ha várandós vagy, vagy bármilyen krónikus betegségben szenvedsz, kérd ki orvosod véleményét is!

Miért nem válnak be a hirtelen-diéták? - Nézd meg videónkat!

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=Teqj4HsZpY2DXQgs


L!FE Magazin - Minden nap a LifeNetwork műsorán!





Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!


A nagy átalakulás: Rubint Réka lefogyasztja Melindát - kövesd a Life.hu-n!http://www.life.hu/tested-lelked/dieta/20110110-a-nagy-atalakulas-rubint-reka-lefogyasztja-melindat-kovesd-a.htmlAz 5 legnagyobb hiba, amit fogyókúrázásnál elkövethetszhttp://www.life.hu/tested-lelked/dieta/20110107-az-5-legnagyobb-hiba-amit-fogyokurazasnal-elkovethetsz.htmlA legfurcsább fogyókúrák, amikről még sosem hallottál!http://www.life.hu/tested-lelked/dieta/20101215-a-legfurcsabb-fogyokurak-amikrol-meg-sosem-hallottal.htmlMár megint soványabb az énekesnő! - fotókkalhttp://www.life.hu/tested-lelked/dieta/20101209-mar-megint-sovanyabb-az-enekesno-fotokkal.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.