terhességi csík hízás stria bőrápolás férfiak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A terhességi csíkok elleni készítmények harmadát már az erősebbik nem tagjai vásárolják. A szakértők szerint ennek hátterében az áll, hogy a harmincas éveik közepén járó férfiak "gyúrnak", aminek következtében sokkal gyorsabban nőnek az izmaik a bőrük tágulásához képest. Őket elsősorban a mellkas és a karok környékén fenyegeti a probléma.

A striák immáron nemcsak a várandós hölgyeket és a jojóeffektussal küszködő fogyókúrázókat fenyegetik. A szakemberek becslései alapján ugyanis sokkolóan magas a férfiak aránya a terhességi csíkokkal küszködők között. Egy friss kutatás pedig rámutat, hogy az összes, e probléma elleni készítményt vásárlók csaknem harmada férfi, aminek főleg az egyre elterjedtebb testépítés az oka.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Egyre többen szeretnének ugyanis a hollywoodi színészekhez hasonlóan kidolgozott testtel büszkélkedni, amihez kitartóan emelgetik a súlyzókat és követik a fitneszmagazinok tanácsait - lehetőleg minél rövidebb idő alatt minél nagyobb izomtömeg elérését kitűzve célul. A brit ChemistDirect gyógyszerészei által rögzített eladási adatok szerint az elmúlt 12 hónapban a striák elleni termékek majdnem harmadát férfiak vásárolták. Ez az arány 10 százalékkal magasabb, mint az előző évi. A dolgozók elmondása szerint egyre több úriember kért tanácsot a témával kapcsolatban a patikákban, mert rövid idő alatt sok izmot szedtek magukra. Az érintett férfiak átlagéletkora is megdöbbentően alacsony: 36 év.

A terhességi csíkok olyan vöröses vagy lilás vonalakat jelentenek a bőrön, amelyek a túlzott nyúlás következtében keletkeznek. A bőrnek három rétege van, és ez a gond a középsőt, az irhát érinti. Akkor jelenik tehát meg, ha rövid idő alatt erőteljes nyúláshoz vezető hatás éri. Elsősorban a várandósság miatti súlygyarapodás révén, illetve a kamaszkori hirtelen növekedés okán alakul ki.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu
Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu
Nagy Amarilla, az Ez zsír! aerobikoktatója szerint a következőket kellene szem előtt tartani: "A striák kialakulásánál megemlíteném a genetikát, hiszen a lazább kötőszövettel rendelkező nők, illetve férfiak hajlamosabbak ezen elváltozásokra. Nem elhanyagolható a kevés folyadék és a sok mesterséges színezékek, cukrok bevitele sem, melyek fokozzák a narancsbőr és ezzel együtt a striák kialakulását is. Nagyon fontos a fokozatos testmozgás és a változatos, helyes étkezés."

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]
Kövesd az Ez zsír!-t a Facebookon is!


Sikertörténetek, szakértői segítségnyújtás, egészséges életmód, fogyókúra és átalakulás. Egy nagyszerű program, ami segít neked, hogy elérd a céljaidat!


IRÁNY A FACEBOOK ÉS AZ EZ ZSÍR! OLDAL!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.