Isteni fogyókúrás gyümölcs a grapefruit – fogyaszd bátran!

Forrás: Thinkstock -
grapefruit egészség gyümölcs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha nem kedveled ezt a jellegzetes ízű gyümölcsöt, akkor is érdemes lenne megbarátkoznod vele: a grapefruit ugyanis bővelkedik azokban a vitaminokban, amiktől tényleg egésszéges leszel. Lássuk, mit tud ez a gyümölcs!

A grapefruit, vagyis a "tiltott gyümölcs" története a 18. századra nyúlik vissza – először Barbadoson találtak rá, néhány évvel később pedig már Jamaicában kezdték termeszteni a narancs és a pomelo keresztezéséből született finomságot. Amerikában az 1800-as évek elején ismerték meg, de nem lett különösebben népszerű, mert a tengerentúlon inkább az édesebb gyümölcsöket kedvelik. Mexikóban, Argentínában, Marokkóban azonban sok rajongója lett a kesernyés ízű vitaminbombának. Szerencsére hazánkban is egész évben kapható, így nem kell nélkülöznöd, ha beillesztenéd az étrendedbe. Mert megéri rendszeresen fogyasztani!

Forrás: Thinkstock

Erősíti az immunrendszert

A gyümölcs rengeteg C-vitamint tartalmaz, ezen kívül kálium, kalcium és foszfor is igen nagy mennyiségben található benne. Csökkenti a koleszterinszintet, nagyon jó vértisztító, és hatékony a megfázásos betegségek ellen is.

Diétázóknak tökéletes

Minimális kalóriatartalma miatt a grapefruit kiváló eleme bármilyen diétának. Gyorsítja a szervezet zsírégető folyamatait, illetve vizelethajtó hatása is hozzájárul a súlyvesztéshez.

Lúgosításra is kitűnő

Dadda Noémi, az Ez zsír! dietetikusa elmondta, a test elsavasodása számtalan betegség, többek között a daganatok kialakulásának egyik okozója is. Ennek a gyümölcsnek azonban kiváló lúgosító hatása van, így éhgyomorra két deci frissen facsart grapefruitlé tökéletes napindítás, akár a kávét is helyettesítheti.

Forrás: Thinkstock

Tippünk:

Ha nem kedveled a gyümölcs ízét, fogyaszthatod hígítva is. Oldj fel két deci grapefruitlevet másfél liter vízben, és kortyolgasd el a nap folyamán, kiválóan lúgosítja a szervezetet. Ha pedig szívesen készítenél egy finom salátát grapefruittal, íme egy szuper salátarecept!

Erre figyelj!

Ha epebetegséggel küzdesz, óvatosan fogyassz grapefruitot. Noémi szerint az ezzel a problémával küzdők általában nem ehetik a gyümölcsöt, azonban ez egyéni tolerancia függvénye is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.