Saláta joghurttal? Ez ám a nyerő párosítás!

Forrás: Thinkstock -
joghurt saláta joghurtos recept
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A nyári melegben nincs is jobb, mint egy adag hideg, könnyű, de tápláló saláta, ami garantáltan feltölt vitaminokkal és energiával – próbáld ki az alábbi három recept valamelyikét!

Nyári vegyes joghurtos saláta

Salátát nyáron a legkönnyebb készíteni, hiszen ilyenkor számtalan zöldség közül választhatsz. A legegyszerűbb, ha minél többet belekockázol ebbe az egyszerű, de nagyszerű salátába. Kezdetnek néhány érett paradicsomot vágj fel, de jöhet mellé paprika, uborka, újhagyma, jégsaláta is. Némi sózás és borsozás után öntsd le a keveréket egy pohárnyi natúr joghurttal, és kész is vagy. Ha tartalmasabbá szeretnéd tenni, akkor kockázz bele fetasajtot, sült csirkemellet vagy egy keménytojást, és az ízesítésben is nyugodtan tovább haladhatsz: jöhet fokhagyma, kapor vagy bármilyen más aromás fűszer is.

Forrás: Thinkstock

Különleges padlizsánsaláta

Könnyű ebédnek vagy vacsorának sem utolsó ez a különleges, mentás, friss padlizsánsaláta. Ha csak magadnak készíted, fél kilónyi padlizsánra lesz szükséged, amit mosás után kockázz fel, és sózd-borsozd ízlés szerint. Ezek után locsold meg egy kevés olívaolajjal, és két gerezd zúzott fokhagymát is adj hozzá. Jól keverd össze az egészet, majd egy sütőpapírral bélelt tepsiben tedd be a sütőbe negyed órára. Ha már elkezdett pirulni, kiveheted, és nekikezdhetsz a joghurtos rész elkészítésének. Egy-másfél pohárnyi natúr joghurtot keverj össze csipetnyi sóval, fél fejnyi apróra vágott lilahagymával, egy gerezd fokhagymával, némi chilivel, bazsalikommal, adj hozzá egy kis citromlevet, és friss, apróra vágott mentaleveleket. Ha kész vagy, a langyosra hűlt padlizsánkockákat keverd bele a joghurtba, majd a kész salátát tedd a hűtőbe.

Forrás: Thinkstock

Joghurtos tonhalsaláta

A salátákat némi egészséges tonhallal is változatosabbá, tartalmasabbá teheted. Két paradicsomot, egy zöldpaprikát és egy fél kígyóuborkát kockázz apróra egy tálba. Egy másikban készítsd el a tonhalkrémet: csepegtesd le a tonhalat, majd egy pohár joghurt hozzáadásával kezdd el villával nyomkodni-keverni. Közben adhatsz hozzá egy kis mustárt, sót, borsot, citromlevet ízlés szerint. A végén a zöldségeket és a krémet keverd össze, és máris eheted pirítóssal, vagy más, semlegesebb ízű körettel.

Forrás: Thinkstock
Egészségmánia az Instagramon - nők, akiket érdemes követned!http://www.life.hu/ez-zsir/20140721-egeszseges-eletmod-az-instagramon-tippek-es-receptek-a-profiktol.htmlAz Instagramon amellett, hogy meglesheted, hogyan élnek ismerőseid a hétköznapokban, csodás fotókat találsz a wellness életérzés világszerte népszerű képviselőitől. Ők nem sztárok vagy világhírű szakácsok, egyszerűen csak egészséges ételeket készítő bloggerek, amiket igen gusztán be is mutatnak a világhálón. Mutatjuk is 10 kedvencünket, akiket megéri követni!Ez Zsír!OrigoCsak semmi nassolás - Ez lenne Katalin szuper alakjának titka?http://www.life.hu/ez-zsir/20140715-jasztrab-katalin-fitneszmodell-sikereirol-edzesrol-es-etrendrol-meselt.htmlA csinos fitneszmodell a semmiből robbant be ebbe a cseppet sem könnyű sportágba, és rövid idő alatt nagyon komoly sikereket ért el. A Life.hu-nak Jasztrab Katalin mesélt edzésről, diétáról és nagy terveiről.Ez Zsír!OrigoSavanyú, de hihetetlenül egészséges - fogyassz minél több ribizlit!http://www.life.hu/ez-zsir/20140707-pirosribizli-magas-vitamintartalma-szamtalan-jotekony-hatasa-miatt-erdemes-fogyasztani.htmlSokszor csak fanyalgunk, és inkább málnát vagy barackot választunk helyette, pedig nem ártana minél több ribizlit fogyasztani. Az ok roppant egyszerű: ez a gyümölcs igazi vitaminbomba, kalóriatartalma pedig alacsony. Ismerd meg jobban és szeresd a ribizlit!Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.