Tonhalsaláta gazdagon - így turbózd fel a népszerű fogást!

2014.06.19. 06:00

Az UFF-os lányok, azaz Galambos Dorina, énekesnő és Péterfi-Nagy Évi, újságíró barátsága a konyhában kezdődött, azóta elválaszthatatlanok - a konyhán kívül is. Ti hűtős képeket küldtök nekik, a lányok kitalálják, elkészítik az ételeket, a férjek pedig - Pély Barna és Péterfi Attila (B the First) - megzenésítik és megeszik! Kövessétek videoreceptjeiket minden héten itt a Life.hu-n!

Anikó nevű kedves követőnk, aki Krakkóból is figyel minket, küldött nekünk képet, egy igazán megható levél kíséretében. Köszönjük, és a remekül sikerült salátához az alapanyagokat is. Ebből a videóból kiderül, hogy miért érdemes sót tenni a tojás főzővizébe. Illetve sor került arra, amire eddig még sosem, hogy most kivételesen együtt buliztunk a fiúk Anikónak írt dalára.

Tonhalsaláta gazdagon

1 fej saláta
1 fej lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
2 doboz tonhal
2 db paradicsom
2 db retek
4 db tojás
5-6 db olívaolajas szárított paradicsom
100 g olívabogyó

A tojást megfőzzük. Az összes hozzávalót - megtisztításuk után - ízlés szerint felaprítjuk, és jól összekeverjük az összenyomkodott tonhallal. Pirítóssal tálaljuk. Kerti piknikezésre kifejezetten ajánljuk!

 

Galambos DorinaPély BarnaPéterfi-Nagy ÉviPéterfi AttilasalátatonhalUnokáink is főzni fogjákUFF-videó