Nagy súlyokkal lesz kerek a popsi! Török Annának ez nagyon bevált

diéta zabpehely Barátok közt súlyzó edzés Török Anna fitneszmodell
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Néhány hónapig láthattuk a Barátok köztben Török Annát, Bambi megformálóját. A színésznő már nem játszik a sorozatban, zenés darabokban és musicalekben azonban annál inkább. Sőt, most egészen új dologban próbálja ki magát: fitneszmodellkedni kezdett. Erről mesélt a Life.hu-nak.

Anna életében még nagyon új a fitneszmodellkedés, de egyszerűen imádja. Két és fél évvel ezelőtt kezdett el edzeni, ám a versenyzés gondolata csak idén tavasszal merült fel benne. Bár ő is edzőnek tanul, de a felkészüléshez mindenképp szeretett volna egy szakértőt, így talált rá Turós Györgyre. Ő készítette fel Annát élete első versenyére, amit augusztus közepén rendeztek Horvátországban. A huszonnégy éves lány harmadik helyezést ért el, ami nem kis teljesítmény. Persze ez még csak a kezdet: Anna ősszel szeretne elindulni a magyar bajnokságon, és vannak még tervei az idei évet illetően.

Forrás: Török Anna

A színésznő nagyon vékony testalkatú, ráadásul nehezen is hízik, így fontos volt, hogy megtalálja azt az edzésmódszert, amivel az izmai látványosabbak lesznek. ,,Nálam az izomtömeg megszerzése és megtartása a feladat, ezért heti négyszer végzek súlyzós edzést, lehetőleg minél nagyobb súllyal. Csak két aerob edzésem van egy héten, hiszen zsírégetésre nincs szükségem" – meséli Anna, aki nem győzi hangsúlyozni az étkezés jelentőségét is a sport mellett. ,,100 százalékban figyelek az étkezésre, de ez a versenyzés előtt is így volt. Kerülöm a cukros, lisztes és gyorséttermi ételeket. Szeretem minden napra magamnak előre elkészíteni az ételeket, így biztosan tudom, mit eszek, és nem kerülök váratlan helyzetbe. Azt ugyanis nem jól viselem, ha nincs nálam elég ennivaló, és bizonytalan, mit fogok enni." A fiatal lány persze néha csalni is szokott, ám ezt előre meg is tervezi. ,,Kéthetente szoktam egy 'csaló' étkezést tartani: olyankor nem nézem, hogy belefér-e a diétámban az a bizonyos étel. Ám a versenydiétát mindig szigorúan veszem, abba ugyanis nem fér bele egy kis lazaság sem."

Forrás: Török Anna

A Barátok közt egykori színésznője reggelire szívesen eszik zabkását: egyrészt, mert imádja valami édessel indítani a napot, ráadásul ez egy olyan étel, amit ezerféleképp variálhat kedve szerint. Gyakran készít zabos palacsintát is, ami szintén nagyon finom. ,,Tudom, hogy szerencsés vagyok, mert sok szénhidrátot ehetek, sőt kell is ennem, mert nehezen hízom. A vacsorámon kívül minden étkezésemben van valamilyen jó minőségű szénhidrát, fehérje illetve zöldségek. Ezen kìvül imádok kísérletezni mindenféle diétás édességgel is."

Anna tippjei

,,Edzésben a súlyzós edzés híve vagyok. Sokan, főleg a hölgyek rettegnek a súlyoktól, pláne a nagyoktól. Azt azonban nem árt tudni, hogy ha csak kardióedzést végez az ember, akkor sosem lehet olyan formás, feszes és kerek formát kialakítani, mintha a súlyzós edzés is bekerül a képbe. Étkezésben szerintem az egészség és a mértékletesség fontos, illetve az, hogy az ételeket magunk készítsük el, mert akkor tudhatjuk biztosan, mit eszünk. Ez persze vonatkozik a különböző diétákra is – fogyókúra alatt is fontos, hogy tudjuk, mit tartalmaznak az ételek."

Forrás: Török Anna

Persze a kőkemény edzésekhez és a szigorú diéta követéséhez nem árt még egy kis akaraterő sem, Annánál pedig ezzel nincs is probléma. ,,Ha valamit a fejembe veszek, semmi nem tud eltántorítani, amíg el nem érem a célomat. Ez néha átcsap nálam makacsságba, ami nem feltétlenül jó... De kitartó vagyok, és szeretnék sikereket elérni a fitneszmodellkedésben is!" Mi szurkolunk, Anna!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.