Így vezet az alkohol elhízáshoz – Sokkoló tények

ital zsír anyagcsere koktél cukor alkohol hízás kalória
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Eddig sem volt titok, hogy a mértéktelen ivás nem tesz jót, de sajnos az is kiderült, az alkoholfogyasztás nagyon könnyen elhízáshoz vezet.

Egy arizonai személyi edző megállapította, hogy azok az emberek, akik magukat átlagos borfogyasztónak tartják, havonta extra 2000 kalóriával visznek be többet a szervezetükbe, mint akik nem boroznak. Ez éves szinten annyit jelent, mintha plusz 141 fagyit ennénk évente. Ez azért elég rosszul hangzik. Könnyű meggyőzni magadat, hogy egy-két pohár annyira nem nagy gond, de ha megtudod, ezek az egy-két poharak hány szelet pizzának számolhatóak, el fogsz csodálkozni.

Forrás: Thinkstock

Egy whiskey-kóla vagy rumos kóla megegyezik egy jó nagy muffin elfogyasztásával.

Egy pohár Pina Colada helyett akár egy jó nagy zsíros fánkot is ehetsz, ugyanúgy hat a fenekedre. A koktélok nagy része ugyanis cukorból áll, a cukrot pedig zsírként raktározza a szervezet.

Egy pohár bor kalóriatartalma megegyezik egy szelet tortáéval.

Megennél egyszerre két sült kolbászt? Akkor bizony nem kellene meginnod fél deci likőrt sem.

Egy korsó sör helyettesít egy szelet pizzát, illetve egy Margarita koktél megfelel egy sajtburger tápértékének, persze sem a koktél, sem a sajtburger nem a fehérje- és rosttartalmáról híres, így jobb, ha elkerülöd őket.

Sőt, abba még bele sem gondoltál, hányszor fordul elő, hogy egy-két pohár ital után meg is éhezel, és eszel is valamit az elfogyasztott sok száz kalória után. Hihetetlen, de egyetlen gramm alkohol 7 kalóriát tartalmaz, ez majdnem ugyanannyi, mintha tiszta zsírt ennél. Azon kívül, hogy rengeteg cukrot viszel be a szervezetedbe, az anyagcserédet is lelassítod. A test ugyanis nem képes tárolni az alkoholt, így azonnal elkezdi feldolgozni. Mivel az alkohol feldolgozásával van elfoglalva, nincs ideje a többi elfogyasztott cukrot, zsírt lebontani, és azok szépen beépülnek a szervezetedbe, lelassítva az anyagcserédet.

Ha úgy döntesz, mégis jólesne néha egy pohár ital, a koktélok helyett válaszd inkább a gin tonikot vagy vodka szódát, és elindulás előtt egyél rendesen, hogy felkészítsd az emésztésedet.

Tónusos test 35 évesen - a legszexibb sportot választotta a fitneszmodellhttp://www.life.hu/ez-zsir/20141105-simko-georgina-fitneszmodell-edzese-tippje-kedvenc-gyakorlata.htmlNem csak tizenévesen lehet ám elkezdeni komolyabban foglalkozni a testtel! A fitneszmodellek zöme már fiatalon készül a pályára, de Simkó Georgina az élő példa arra, hogy 30 fölött is hihetetlen sikereket lehet elérni. Ez Zsír!OrigoGyönyörű bőr, egészséges test - 6 zsír, amit iktass be az étrendedbehttp://www.life.hu/ez-zsir/20141103-egeszseges-zsirok-amiket-erdemes-fogyasztani-avokado-omega-3.htmlSok fogyókúrázó követ el hibát, amikor kiiktatja az étrendjéből a zsírokat. Ezek elkerülése helyett azonban érdemes jófajta zsírokat fogyasztani, a testnek ugyanis szüksége van rájuk. Nem is akármennyire!Ez Zsír!--Alkohol és szívbetegséghttp://www.life.hu/drlife/20141002-az-alkohol-szivre-gyakorolt-hatasa-vitatott-kerdes.htmlAz alkohol szívre és az érrendszerre gyakorolt hatása máig vitatott kérdés. Időről időre felröppennek egymásnak ellentmondó állítások, melyek szerint használ, vagy éppen árt az (akár kis mennyiségű) alkohol is.Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.