Legyen az ebéd a napod fénypontja! Négy hely, ahonnan egészséges finomságokat rendelhetsz

Forrás: Thinkstock -
főzés menza egészséges életmód konyha rendelés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokszor se időd, se kedved főzni, de nap mint nap azzal küzdesz, hogy a környéken nincs olyan étkezde, ahol megbízol az ételválasztékban, és ahol tudsz egészséges, nem mellesleg finom ételeket is enni? Összegyűjtöttünk négy olyan budapesti házhoz szállítós helyet, amelyikkel érdemes próbálkoznod!

TÜNDÉR KONYHA – ISTENI VEGÁN ÍZEK

Gondoltad volna, hogy a tofut is el lehet úgy készíteni, hogy megnyald utána mind a 10 ujjadat? Stőhr Gréta vegán szakácsnő, a Life.hu sztárszerzője tudja is a titkot. Gréta ételei egytől egyig hihetetlenül ízesek, és még azok is megkedvelik, akik el sem tudják képzelni az életet hús, hal, sajt nélkül. A vegán fogásokban minden glutént tartalmazó liszt vagy teljes kiőrlésű, vagy tönkölyliszt. Az édességek csak nádcukorral készülnek, a só pedig minden esetben mindenmentes, tiszta só. A napi menüben gluténmentes finomságok is szerepelnek, az adagok tökéletesek egy bőséges ebédre.

A kép illusztráció Forrás: Thinkstock

Mit kóstolj meg?

Mindent, ami tofuból készül, illetve a lencseburger is isteni finom.

Hol éred el?

https://www.facebook.com/StohrGreta?fref=ts

NEMSÜTI – HÚSON KÍVÜL MINDEN JÖHET

Ha csak a húst szeretnéd nélkülözni az étrendedből, a Nemsüti tökéletes variációkat kínál a húsmentes finomságokra. A menüben fellelhetők a legnépszerűbb nemzetközi finomságok, a levesek rántás nélkül készülnek, az ételek adalékanyagtól, tartósítószertől és édesítőtől mentesek, emellett nagy hangsúlyt helyeznek a frissességre. A salátákon és az isteni szendvicseken kívül rendelhetsz csodás frissen facsart gyümölcsleveket is! Mindennap választhatsz akár gluténmentes ételt is, kérésre pedig vegán fogást is rendelhetsz. A zöldséget és gyümölcsöt piacokról és őstermelőktől vásárolják, és törekszenek arra, hogy az épp aktuális, szezonális élelmiszerekből készüljenek az ételek.

Mit kóstolj meg?

Sült céklás saláta aszalt szilvával, sajtkockákkal, kesudióval – laktató és mennyei!

Hol éred el?

http://www.nemsuti.hu/index.php

HÁZIKÓ – HÚS ÉS MINDEN MÁS, ŐSTERMELŐKTŐL

A Házikó EbédDobozánál egyelőre szerdán és pénteken van kiszállítás, és bár az ételek nem vegánok, kiváló alapanyagokból dolgoznak. Az alapanyagokat a cég a termelőitől saját minősítési rendszer alapján szerzi be, preferálva az ökológiai gazdálkodókat. Az ételeket mindig úgy állítják össze, hogy törekednek a szezonalitásra, és semmiféle tartósítószert, adalékanyagot, színezéket nem használnak. A pékáruk is adalékmentesek, kovásszal készülnek, és még arra is odafigyelnek, hogy a termékeket kizárólag lebomló csomagolásban szállítsák ki.

A kép illusztráció Forrás: Thinkstock

Mit kóstolj meg?

Gombás-zöldborsós rizottó füstölt gomolyával – könnyű ebéd rohanó hétköznapokra.

Hol éred el?

http://haziko.farm/ebeddoboz

LEGELŐ – SALÁTÁBAN NAGY

A saláta csak a nyusziknak való? Ezt felejtsd el, a Legelő salátái ugyanis ízletesek, laktatóak és nem csak "füvekből" készülnek. Náluk szó sincs arról, hogy az ételek vegetáriánusak, de persze vannak hús nélküli saláták is. Az fogások friss alapanyagokból készülnek, ha pedig az étlapon nem találod a fogadra való salátát, te magad is összeállíthatod az ebédedet kedvenc hozzávalóidból. A húsok mindig frissen készülnek, lehetőleg mindenhez hazai alapanyagokat használnak fel. Ha szigorú diétát követsz, netán ételallergiával küzdesz, akkor is rendelhetsz egyénileg, rád szabott finomságot.

Mit kóstolj meg?

Ha laktató ebédre vágysz, a sült gomolyás Soho saláta tökéletes, ha pedig egy könnyű fogást eszegetnél, az ágyas cseresznyesaláta igazi ízorgia lesz.

Hol éred el?

http://www.legelo.net/

Te milyen gyakran rendelsz ételt munkába?

Kár lenne csak salátákon élni! Így hatnak kedvenc ételeink a testünkrehttp://www.life.hu/ez-zsir/20150508-egeszseges-eletmod-igy-hatnak-kedvenc-eteleink-az-egeszsegunkre.htmlA hústól a gombáig, a sárgarépától a sajtig sokan vásároljuk ugyanazokat az élelmiszereket hétről hétre. Ám nehogy azt gondold, hogy mindennap salátaleveleket kell rágcsálnod ahhoz, hogy egészségesen étkezz – most eláruljuk, miért is érdemes továbbra is a kedvenc "hétköznapi" finomságaidat fogyasztanod. Ez Zsír!ThinkstockSaláta joghurttal? Ez ám a nyerő párosítás!http://www.life.hu/ez-zsir/20140721-egeszseges-eletmod-harom-friss-joghurtos-salata.htmlA nyári melegben nincs is jobb, mint egy adag hideg, könnyű, de tápláló saláta, ami garantáltan feltölt vitaminokkal és energiával – próbáld ki az alábbi három recept valamelyikét!Ez Zsír!ThinkstockSalátamánia áprilisban – melyiket egyem?http://www.life.hu/ez-zsir/20140401-salatamania-aprilisban-rukkola-madarsalata-jegsalata.htmlA hagyományos fejes salátán kívül manapság számtalan alacsony kalóriatartalmú, egészséges zöld növénnyel dobhatod fel a fogyókúrádat. A következő saláták bármelyikét fogyaszthatod egy kis olívaolajjal és paradicsommal, de az interneten is millió isteni salátareceptet találni. Íme a Life.hu kedvenc zöldsalátái.Ez Zsír!--Zöld spárga, a kihagyhatatlan - szeresd meg a tavasz egyik slágerzöldségét!http://www.life.hu/ez-zsir/20150109-zoldsparga-vitamindus-izletes-dobd-fel-vele-az-etrendedet.htmlVékony és zöld növény - ez valószínűleg mindenkinek beugrik, amikor meghallja a zöld spárga nevét. A szezonja nemrég kezdődött, így most már bőven találsz belőle a zöldségespultokon is. Ha eddig csak szemeztél vele, most itt az ideje kipróbálnod - soroljuk is az indokokat!Ez Zsír!--Zöld turmix: csodaszer egész évrehttp://www.life.hu/ez-zsir/20140612-zold-turmix-jotekony-hatasai-lugosit-szepiti-a-bort-es-hatekony-a-fogyokurazoknak.htmlMillió cikket olvastunk róla, így nyár elején úgy döntöttünk, ideje zöld turmixszal indítani a reggelt. Nem is bántuk meg, sőt, azóta már nincs nap zöld ital nélkül. Csináld utánunk!Ez Zsír!OrigoEdd magad egészségesre a horvát konyha remekeivel – 3 étel, amit meg kell kóstolnod!http://www.life.hu/ez-zsir/20150522-a-horvat-konyha-egeszseges-fogasai.htmlHorvátország lenyűgöző látnivalói mellett érdemes elmerülni az ország kulináris kínálatában is, amely hemzseg az egészségesebbnél egészségesebb mediterrán specialitásoktól. Íme, a 3 kedvenc ételünk, amelyeket otthon is könnyen elkészíthetsz!Ez Zsír!Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.