callanetics testmozgás edzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sosincs késő belekezdeni az edzésbe! Mostantól Hámori Barbi, a Move it, Blondie! bloggere mutat be hétről hétre olyan mozgásformákat, edzéstípusokat, amelyekkel garantáltan csúcsformába kerülsz. Edzésre fel – a héten a callanetics kerül terítékre.

A callaneticsről (kellenetiksz) két véleményt hallottam: nagyon jó, és borzasztó. Két ellentétes kijelentés után jobbnak láttam, ha én döntöm el, hogy tetszik-e.

Fotó: Lindmayer Zsolt

A bemelegítés hasonló, mint a deep work-nél: ráhangolódós, gerincet átmozgatós a történet. Ezután elkezdjük hátrafele feszíteni a karunkat, és icipici (tényleg nagyon apró) mozdulatokkal felfele tolni, hogy a tricepszünk feszüljön. Lássuk!

Az óra során úgy érzem magam, mintha egy szigorú balettintézetben lennék: nem csupán balerina módjára eddzük a combunkat, a vádlinkat, de mindez „katonás” stílusban zajlik, nincs röhögcsélés, az oktatók pedig mindig mindenkit a nevén szólítanak, és kijavítanak (szóban és a mozdulatok kivitelezésében is).

Fotó: Lindmayer Zsolt

Ha érdekel a teljes bejegyzés, és szeretnéd tudni, mire jó még ez az edzésmódszer, kattints IDE, a Move it, Blondie! blogra!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.