Molnár Anikót jógaórára vittük

Fotó: Szabó Gábor/Origo -
diéta Nagy Ő fogyás Molnár Anikó jógasziget gerincjóga jóga
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egykori Nagy Őt meginvitáltuk egy gerincjógaórára, és bár tinédzserkora óta nem próbálta az ászanák világát, ügyesen hajtotta végre a nyakatekertebb pózokat is.

Molnár Anikó az elmúlt időszakban, különleges betegségének köszönhetően, rájött, hogy életmódváltásba kell kezdenie. A jelenleg sminktetoválóként dolgozó lány az elmúlt időszakban 17 kilótól szabadult meg. Gondoltam, elhívom őt a jógaórámra, hátha megjön a kedve, hogy az életmódváltást jógával is kiegészítse, ami amellett, hogy a testet-lelket megnyugtatja, remek alakformáló.

Fotó: Szabó Gábor/Origo

„Nyolcéves koromban kezdtem művészi tornázni, aztán kosárlabdáztam, kézilabdáztam, ezekkel párhuzamosan konditerembe jártam, összességében 28 évet sportoltam. Három éve azonban abbahagytam, mert a munkámra, a vendégkörömre koncentráltam. Most tervezem, hogy a fogyókúrámat kiegészítem sporttal. Szeretem, ha egy nő szép szálkás izmokkal rendelkezik" – kezdte Anikó, aki a jógát eddig csak egyszer próbálta.

„15 éves korom körül anyuval elmentünk egy csoportos jógaórára. Az maradt meg bennem, hogy sokat nyújtottunk, meditáltunk, és akkor ez nem ragadott magával. Manapság egyre divatosabbak a jóga különböző irányzatai, de nem próbáltam még" – mesélte Anikó, akit arról is faggattam, mit gondol a jógáról.

/1511/Moln_201511412447

„Szerintem a jóga nem a klasszikus sport kategóriájába tartozik. Sokkal mélyebb önmegismerésre is alkalmas, és a lélek rejtelmeiben is elmerülhet egy komoly jógázó" – ecsetelte Anikó. Természetesen egyetértek vele, de úgy gondolom, hogy aki először látogat el egy jógaórára, annak arra is szüksége van, hogy érezze, át lett mozgatva a teste, és olyan izmokat is dolgoztatott, amiket más edzések során és a hétköznapokban nem használ. Természetesen arról is kérdeztem a lelkes tanítványt, hogy van-e valamilyen gerincproblémája.

„Van két porckorongsérvem a lumbális szakaszon, és a nyakam eléggé recseg. A sérvem két éve tünetmentes, így problémákat nem okoz" – mondta Anikó. A hallottak után figyeltem arra, hogy az előrehajolásokkal és a gerinccsavarásokkal ne terheljük a gerince alsó, ágyéki szakaszát. Az óra végén Anikó elmesélte, hogy milyen élmény volt a gerincjógaóra.

Fotó: Szabó Gábor/Origo

„Arra nem gondoltam, hogy a jóga ilyen nehéz is lehet, egyes testtartásokban keményen dolgoztak az izmaim. Be kell vallanom, nagyon jólestek a nyújtások, az erősebb kitartásoknál pedig éreztem, hogy ideje újra elkezdenem sportolni. A végén a hangtálas relaxáció fantasztikus volt. Érdekes élmény, ahogy a hangtálak rezgései átmasszírozzák a testet, és megnyugtatják a lelket" – mosolygott Anikó.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.