Mi a tökéletes combok titka? Potornai Petra fitneszmodell elárulja!

Potornai Petra fitnesz testmozgás edzés fitneszmodell
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Még csak 23 éves, de már számtalan jelentős sikert tudhat maga mögött a csinos Potornai Petra. Edzésről, étkezésről és motivációról faggattuk a magyar fitneszmodellt.

Petra életében mindig nagyon lényeges szerepet játszott a sport: korábban versenyszerűen úszott, 16 évesen került a Madách Musical Tánciskolába. A tánc nagy szerelem volt a fiatal lány számára, de egy idő után ráébredt arra, nem ez a neki való út. És ekkor jött a fitnesz.

Fotó: Zay Dániel

Sosem küzdöttem súlyfelesleggel, de úgy döntöttem, nem elégszem meg az átlagos testalkattal;

Petra eredményei

2011. Fitparádé +170 cm 2. hely
2012. WBPF EB Kvalifikáció Junior 2. hely, Felnőtt +170 3. hely
2012. WBPF Európa Bajnokság Junior 3. hely
2013. WBPF Magyar Bajnokság Junior 1. hely, Felnőtt +170 3. hely
2015. Fitparádé +170 cm I. hely
2015. WBPF Zimmermann Kupa +170 cm I. hely
2015. WBPF Krikó Kupa, Magyar Bajnokság +170 cm I. hely

Petra azóta is töretlenül edz, és mindig van valami célja. Négy hete ért véget számára az őszi versenyszezon, ám egy hét pihenő után újra elkezdődött a kemény munka. „Legközelebb a 2016-os őszi szezonban szeretném megmérettetni magam, ahol – mint idén is – Csörgő Adrienn versenyzőjeként állok majd színpadra. A fő célom a jövő évi WBPF világbajnokságon dobogós helyezést elérni. Idén sikerült kvalifikálnom magam Bangkokba a világbajnokságra, de sajnos végül nem tudtam kiutazni."

Fotó: Zay Dániel

Petra személyi edzőként dolgozik, sok időt tölt a konditeremben, így könnyen meg tudja oldani a saját edzését is. „Jelenleg heti öt alkalommal végzek súlyzós edzéseket, a célom pedig az, hogy még izmosodjak. Kifejezetten szeretek lábra edzeni, mivel tudom, hogy ez az egyik gyenge pontom. Mostanában az egyik kedvenc gyakorlatom a bolgár guggolás. Úgy gondolom,

a nőknek alapvetően nagyobb hangsúlyt kellene fektetniük az alsótest edzésére, értem ezalatt a szabad súlyos guggolásokat, kitöréseket.

Hiába sikeres fitneszmodell, Petra sem teljesen elégedett a testével, és tudja, mindig van hová fejlődnie. „A gyenge pontom a combom, ugyanis elég nehezen fejlődik. Sajnos hajlamos vagyok a narancsbőrre, ezért erre különösen odafigyelek, főleg ami a táplálkozásomat illeti.

Forrás: Potornai Petra, Fotó: Zay Dániel


Mindig van olyan testrészem, amivel épp nem vagyok megelégedve, de arra törekszem, hogy egyre jobb legyek, és még keményebben dolgozom a sikerért.”

Petra természetesen az étkezésére is odafigyel, ám diéta helyett inkább a bevitt tápanyagok mennyiségére és minőségére ügyel, hétvégén pedig jöhet egy kis kilengés is, persze csak módjával. „Versenyen kívüli szezonban is nagy gondot fordítok a táplálkozásomra, nem fogyasztok például cukros ételeket, italokat, és kerülöm a fehér lisztet. Napi ötször étkezem, ami főként sovány húsokból és tejtermékekből, sok zöldségből, gyümölcsből és teljes kiőrlésű gabonafélékből, rizsből áll."

/1501/Fitne2015123231110

Kíváncsi vagy a magyar sztárok életmódtippjeire, arra, ők hogyan tartják magukat formában? Szombat délután 16:00-kor minden kiderül – nézd az Ez Zsír! magazint a LifeNetworkön SARKA KATÁVAL!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.