Egy apró trükk, amitől minden jobban működik a testedben – erre esküszik Fürdős Enikő fitneszmodell

Fotó: Farkas Krisztián -
Fürdős Enikő testmozgás fitneszmodell
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sok fitneszmodellt éri a vád, hogy nem elég nőies az alakja, és hogy a sok izom miatt nem látszik a lényeg. Fürdős Enikő fotóit nézve bebizonyosodik, hogy egy nő attól még, hogy izmos, tud hihetetlenül formás is lenni. A csinos magyar fitneszmodell étkezésről és edzésről mesélt a Life.hu-nak, és elárulta jól bevált tippjét is!

Enikő 27 éves, személyi edzőként dolgozik egy konditeremben, a súlyzós edzések 8 éve vannak jelen az életében. A jászberényi lány korábban versenyaerobikozott, és nem gondolta, hogy egyszer még a fitneszbe is belevág. Pedig ez történt, a gyönyörű modell pedig egyre sikeresebb.

Fotó: Farkas Krisztián

,,A párom, Berek Gábor felügyelete mellett edzem a kezdetektől. Az ő segítsége és a tudatos táplálkozás, életmódváltás meghozta a gyümölcsét, és 2012-ben elindultam életem első versenyén. Példaértékűnek tartom a magyarok közül Oláh Vivien, a külföldiek közül Andreia Brazier munkásságát - rájuk tényleg felnézek, hatalmas motivációt jelentenek számomra. Nemrég egy cikkben Gabriela Sabatini profi teniszezőnőhöz hasonlítottak, ami igen megtisztelő, hiszen az ő pályafutása is példaértékű számomra" - vallja Enikő, aki tényleg feltűnően hasonlít a gyönyörű sportolónőre.

Enikő már az első versenyszezonja idején győzedelmeskedett bodyfitness kategóriában, de nagyon büszke a tavalyi, romániai meghívásos versenyen elért 3. helyezésére is. ,,Itthon is sikerült már nemzetközi versenyen a dobogó 3. fokára állnom. Jelenleg a WBPF Hungary szövetségnél versenyzem. Idén kategóriát váltottam, a sportmodell kategóriába kerültem, célom, hogy minél nagyobb sikereket érjek el mind Magyarországon, mind külföldön."

Fotó: Farkas Krisztián

A csinos fiatal lány rengeteget edz - versenyfelkészülés alatt hetente 5 súlyzós edzése van, ehhez jön még a heti 4 kardióedzés. Pihenőidőszakban is igyekszik tartani a 4 edzést és a 2 kardiózást, ha pedig kikapcsolódásra vágyik, kirándulni indul. ,,Számomra a verseny is egyfajta kikapcsolódást jelent - bár versenyezni fárasztó és megterhelő, ha elkapok egy jó pozíciót, az mindenért kárpótol. Ezek az élmények töltenek fel igazán, örök emlékek maradnak."

Enikő számára is nagyon fontos a helyes étkezés, különösen a versenyidőszakban, ám vallja, hogy nem kell mindig mindenről lemondani. ,,Versenyfelkészülés után is próbálok tisztán étkezni, de egy héten egy nap én sem tudok ellenállni a nassolásnak, a finom falatoknak. Szóval alig várom a csalónapot! A napi étrendem zabpehelyből, csirkemellből, salátából, édesburgonyából áll. De szívesen eszem halat is, amire persze ráunok a versenydiéta alatt. A salátát pedig feldobja egy kis fenyőmag és olívaolaj. A gyümölcsre a benne lévő cukor miatt figyelni kell, este például sosem eszem. Ha tehetem, és beleférnek az étrendembe, piros gyümölcsöket választok."

Forrás: Fürdős Enikő

Enikő tippje

Megfelelő kitartással, akaraterővel mindenki ki tudja hozni magából a maximumot. Figyelni kell a testünk jelzéseire, mert az a jóra-rosszra különbözően reagál. Egész másképp érzem magam egy fitt ebéd után, mint amikor befalom az áhított finomságokat hetente egyszer. Kólát, szörpöket sosem iszom, friss vizet viszont annál többet. Folyadékkal nem viszek be cukrokat és felesleges mesterséges anyagokat a szervezetembe. A hidratálásra viszont szükség van, a sok víz remek anyagcsere-gyorsító. A jó anyagcsere pedig a szép bőr egyik titka, ráadásul nem is kerül sokba a vízivás, hát éljünk vele!

/1501/Fitne2015123231110

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.