Pirner Alma: Meghálálja a test, hogy éveken keresztül foglalkoznak vele

rúdtánc anyaság terhesség rúdtáncos mozgás Pirner Alma
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár mára javult a helyzet, sokak fejében a rúdtánc még mindig egy erotikával túlfűtött előadás, amit a csillogó bárok és a sztriptíz világával kapcsolnak össze. Ez a különös tánc azonban sokkal több ennél: mozgásforma, alakformáló tevékenység és versenysport, aminek itthon is vannak jeles képviselői. Pirner Alma, a magyarországi rúdtánc meghonosítója hiánypótló művet alkotott, mikor könyvében összefoglalt mindent e megfoghatatlan műfajról – többek közt erről, a szülés utáni sportolásról és jövőbeli terveiről mesélt.

Több mint tíz évvel ezelőtt ismerkedett meg a rúdtánccal, elsőként kezdte itthon meghonosítani ezt a műfajt.

világszinten vannak versenyzőink, akik bizonyították, hogy réges-rég túlnőtt a rúdtánc az éjszakai bárokon.

mesélte Alma a Life.hu-nak.

Forrás: Facebook/Pirner Alma

A laikusok többsége nem tudja, de

a rúdtáncnak külön szintjei vannak, nem azt várják tőlünk egy táncórán, amit a tévében és a videoklipekben látunk

– a kezdésnél nem akadály sem a kor, sem a testsúly. „Szét kell választani, hogy kinek mi a célja a rúdtánccal. Ha valaki hétköznapi civil ember, és besétál egy órára, 10-20 alkalom után már eljuthat egy következő szintre. Nem szabad egyből azt várni, hogy fejjel lefelé mozogjunk vagy a legmagasabb ponton erőelemeket mutassunk be. Mindenkinek lehetséges elérni ezt a szintet, csak kitartás és szorgalom szükséges, illetve hajlékonyság, ami fejleszthető azzal, hogy valaki a rúdtáncórák mellett a nyújtásra is hangsúlyt fektet."

Forrás: Thinkstock

A versenyzői szint egész más kategória, abban leginkább azok remekelnek, akiknek van bármiféle előképzettségük, sportos vagy táncos múltjuk.

Akiknek a rúdtánc az élete

Nemrég a Life.hu újságírója egy rúdtáncbajnokságon járt - ha kíváncsi vagy erre a különleges világra, itt elolvashatod riportunkat!

Life.hu tipp

Topformában a szülés után - erre esküsznek a magyar sztármamik!

Rúdtánc című könyve a napokban került a polcokra, amit nem kizárólag a szakmának szánt. „Nagyon nehéz volt megírni, mert olyan szakirodalmat akartam, ami bárhol a világon megállja a helyét, ugyanis még nincs ilyen gyűjtemény a piacon. Fontos volt, hogy ne legyen száraz, inkább szórakoztató, tele érdekes interjúkkal, kulisszatitkokkal, és ne rólam szóljon, nem magamat akartam reklámozni. Elsősorban nőknek szántam, de a férfiak is biztosan szívesen lapozgatják, mert a képek magukért beszélnek. Van egy olyan üzenete is, ami az előítéleteknek szól, de szakpszichológus is elmondja a véleményét arról, hogy ez a mozgás milyen hatással van a párkapcsolatunkra és a saját énképünkre. Úgy érzem, sikerült egy színes és figyelemfelkeltő anyagot összehozni" - mondta Alma.

Forrás: Facebook/Pirner Alma

Alma nemrég hozta világra első gyermekét, így tapasztalatból tud tanácsot adni azoknak, akik szülés után mennének vissza a rúdra.

Aki korábban rendszeresen edzett, annak nagyjából három hónapot javaslok, de nagyon fontos, hogy óvatosan, alapszintről kezdjünk neki. A hasizom elgyengül, a terhesség kilenc hónapja sokat változtat a testen, az izomzaton, nem szabad ugyanott folytatni, ahol abbahagytuk. Nem várhatjuk el a testünktől, hogy minden úgy menjen, mint a szülés előtt.

Minden vissza fog jönni, mert az izommemória és az emberi test csodálatos, de türelmesnek kell lenni.

Forrás: Facebook/Pirner Alma

„Hat hét után, ha az orvos zöld utat ad, érdemes kisebb mozgásokat bevenni a napi rutinba, de nem futunk rögtön 10 kilométert, és nem emelünk rögtön óriási súlyzókat, hanem csak szépen, fokozatosan. Én is így csináltam, heti ötször edzek 45 perceket, de figyelni kell arra, hogy ne legyen izomlázunk a felsőtestben, mert az a tejnek is árthat, amennyiben valaki szoptat" – részletezte.

A rúdtánc nem csak a nőknek szól

Vannak vállalkozó szellemű férfiak, akik szintén a rúdtáncra esküsznek. Ismerd meg Magyarország első rúdfitneszbajnokát, a lenyűgöző mutatványok mesterét, Krajnyák Norbertet!

Rengeteg terve van a jövőre nézve, jelenleg egy saját és két franchise-tulajdonban lévő stúdiója van Budapesten, de vidéken és külföldön is terjeszkedne. „

szívesen foglalkoznék a fitt és kiegyensúlyozott gyerekvállalás népszerűsítésével, mellyel hivatásunk is összeegyeztethető. Nem kell ezt annyira drasztikusan felfogni, mint ahogy manapság szokás.

Kíváncsi vagy a magyar sztárok életmódtippjeire, arra, ők hogyan tartják magukat formában? Szombat délután 16:00-kor minden kiderül - nézd az Ez Zsír! magazint a LifeNetworkön SARKA KATÁVAL!

Igenis létezik ünnepi menü kalóriabombák nélkül - Próbáld ki te is!http://www.life.hu/ez-zsir/20151217-egeszseges-unnepi-menu-otletek.htmlA karácsony nem a diétáról szól, és mire végigjárod a szülőket, nagyszülőket, távoli rokonokat, úgy érezheted, minimum egy ruhamérettel nagyobb nadrágra lenne szükséged. Ám nem kell, hogy te is hízlaló, kalóriában gazdag karácsonyi vacsorát készíts - íme néhány praktika, melyeket érdemes kipróbálni! Ez Zsír!--Engedd el a feszültségeket, és tanuld meg, hogyan lehetsz elégedett!http://www.life.hu/ez-zsir/20151211-jogaiskola-a-jogaklikkel-teremtsd-meg-a-belso-beked-legyel-elegedett-az-erofesziteseddel.htmlA béke, csend és nyugalom nem kívülről száll meg bennünket, hanem egy belső tapasztalás, egy tudatállapot megélése. Ez a békés tudatállapot létrejöhet spontán, vagy létre lehet hozni tudatos gyakorlással – a jóga megtanítja, hogyan csináld! Ez Zsír!--Gyömbér, a hideg, téli napok sztárja - Érdemes megszeretni!http://www.life.hu/ez-zsir/20151215-gyomber-miert-erdemes-enni-milyen-jotekony-hatasai-vannak.htmlA klasszikus téli fűszerek egyik legjellegzetesebbje a gyömbér, ami egy sokkal összetettebb fűszer, mint gondolnád. Számtalan okot fel tudnánk sorolni, miért is jó, ha télen mindig van a hűtődben egy nagyobb darab gyömbér, de íme a 4 legfontosabb! Ez Zsír!--Ilyen izmos nagypapákat még sosem láttál - Elképesztő fotók!http://www.life.hu/ez-zsir/20151214-nezegess-izmos-nagypapakat-edzeni-jarnak-ezek-a-hatvan-feletti-ferfiak-foto.htmlEgy amerikai weboldal olyan 60 év feletti férfiakat gyűjtött össze, akik a hétköznapokban az unokájukkal játszanak, majd az edzőteremben múlatják az időt. Micsoda nagypapák! Ez Zsír!OrigoMindenük a tánc - 4 magyar nő, akik örökre beleszerettek a legnőiesebb mozgásformábahttp://www.life.hu/ez-zsir/20151211-a-tanc-szereteterol-faggattuk-molnar-andit-felmery-lilit.htmlEgy gyönyörű balerina, egy országszerte híres táncművész, aki nem mellesleg tévéműsorok sztárja, egy háttértáncos és egy fitneszbajnok, aki az ország egyik leghíresebb társulatának oszlopos tagja. Mindannyian megtalálták azt a mozgást, amibe egy életre beleszerettek, ez pedig a tánc. Arról faggattuk őket, hogyan és miként jött ez a szerelem. Ez Zsír!--Különleges edzést tartott lányával Rubint Rékahttp://www.life.hu/ez-zsir/20151215-rubint-reka-fitneszguru-lanyaval-laraval-tartott-korcsolyas-edzest.htmlRubint Réka nem mindennapi edzéssel készült a tél és a sport szerelmesei számára: korcsolyás tornát tartott a Jégteraszon, ahová lánya, Lara is elkísérte. Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.